Opplev en ny side av København 2018-02-06T12:24:19+00:00

Opplev en ny side av København

Mange nordmenn er glade i København. Men veldig mange gjør det samme hver gang de er i byen. Derfor har Hegnar Brand Studio og DFDS satt opp en liste over ting du bør oppleve når du er i København!

Kommer du med DFDS så har du syv timer i denne flotte byen før du skal dra igjen. Mange bruker dette som en mulighet for å legge konferansen til båten, for så å våkne i København. Da kan det være greit med en plan for dagen!

Vi la første stopp til den sjarmerende gaten Jægersborggade.

Her finner du kaffestedet Cafee Collectivet, som er vel verdt et besøk. Nydelig håndbrygget kaffe, nøye utvalgt fra de beste kaffeprodusentene i verden, er blandet med en deilig atmosfære i disse hyggelige lokalene.

I Jægerborgsgade finner du masse fantastiske butikker, med små skatter som butikken Kaktus, som kun selger kaktuser, vintagebutikk for menn, pg ikke minst en perle av en spritbutikk som heter Den Sidste Dråbe. 

Her er også en rekke håndverksbutikker hvor dansk design viser seg fra sin beste side. Butikken Keramiker Inge Vincents har de lekreste kopper og vaser i syltynn keramikk, og er vel verdt turen. Karamell- og sjokoladebutikker med farlig gode godiser ligger på rekke og rad, og r-o chokolade er intet untak.

Gammelt og erverdig utenpå, spennende nytenkende inni

Kunsthal Charlottenborg er et flott stopp for et kulturelt innslag. Med en magisk plassering i Nyhavn ligger dette flotte museet i sammenheng med kunstbiblioteket.

I februar kan du se utstillingen til Yoko Ono, eller du kan rusle innom den lille restauranten i første etasje som kun lager to ulike retter hver dag(bortsett fra mandager) og som har en helt egen stemning.

Lunsjen ble lagt til restauranten Nabo som ligger i Wildersgade 10, og er et svært populært sted til kun å ha vært åpent et år. Er du heldig rekker du innom en tur før de stenger 3.februar, men frykt ikke dersom du ikke rekker dette – de gjenåpner på en mer sentral adresse.

Følg med på facebook-siden deres @nabochristianshavn for dato for nyåpning! Restauranten har et rustikk konsept og moderne dansk kjøkken. Her finner du ørret og sild på menyen, i fantastiske kreasjoner med rugbrød og urter.

Er du i København i perioden Nabo er stengt, finnes det selvsagt en haug andre aktuelle lunsjsteder. Slurp Ramen, Sea by Kiin Kiin eller tartar på Manfreds er virkelig å anbefale.

Vi avsluttet dagen på den deilige vinbaren Ved Stranden. Den ligger på adressen Ved Stranden 10, rett ved Christiansborg. Her har de øl og vin av ypperste klasse, servert i Zaltoglass i en hjemmekoselig atmosfære og du kan handle med deg en ekstra flott gave hjem hvis det er ønskelig.

Hvis du blir i København over natten er det et drøss med restauranter å velge blant. La oss guide deg frem til de beste stedene. Se foodie map over København her!

Ønsker du et godt tilbud på konferansetur til København? Klikk her eller les mer om hva DFDS tilbyr i konferansesenteret om bord i saken under:

Unngå avbrytelser – legg møtet til sjøs!