Anders Aukland
Anders Aukland

Anders Aukland (43) er skiløperen over alle skiløpere når det kommer til langdistanserenn. Han har i løpet av karrieren innkassert seire i alle store langløp. I tillegg har han OL-gull og VM-gull i stafett. To sølv i individuelt VM og seks seire i verdenscupen. Nå er han på full fart tilbake i langdistansesirkuset etter et beinbrudd.

Målene for 2016 er et sterkt comeback og seier i Swix Ski Classics. Han er på god veg med en sterk 6. plass i sesongens første langløp, La Sgambeda i Italia. For å nå de hårete målene han setter seg er det viktig for ham å få i seg riktig næring i forbindelse med treningen og konkurranse. Anders har derfor brukt kosttilskuddet Ego Superegg i flere år.

– Jeg er veldig fornøyd med EGO Superegg. Det finnes mange produkter der ute, men dette er faktisk et bra produkt av høy kvalitet. Ego inneholder næringsstoffer jeg ikke finnes i andre matvarer. Jeg som driver med utholdenhetsidrett inntar mye karbohydrater, så da hjelper EGO Superegg meg til å få i meg helt nødvendige byggeklosser (ref. peptider), sier Aukland.

Tilbake etter skade.
Etter en dramatisk fjelltur i Jotunheimen i mai 2015, hvor Anders pådro seg et komplisert brudd i foten og karrieren som skiløpet kunne ha endt, bestemte han seg for å satse for fullt på et comeback i Ski Classics.

– Etter noen korte runder i tenkeboksen, bestemte jeg meg for å satse for fullt på et comeback til vinteren. Bruddet i foten var av den kinkige typen, så jeg har måttet tenke alternativ trening. Mye styrketrening, padling og fokus på overkropp har vært nødvendig for å skåne den vonde foten. Det har blitt mange økter i det nyinnredede styrkerommet i garasjen hjemme i Lommedalen.

– EGO Superegg gir meg overskudd

EGO Superegg viktig for å restituere etter skaden.
Anders har merket ved tidligere ved bruk av Ego, at han henter seg raskere inn etter trening og konkurranse. For å restituere seg raskest mulig etter skaden har han siden i sommer derfor brukt litt ekstra store doser med Ego Superegg. Anders selv og alle rundt han er overrasket over hvor raskt han har kommet seg etter beinbruddet, Ego har trolig vært en av flere faktorer som har bidratt til dette.

– Jeg føler meg sterkere enn på flere år og gleder meg til resten av sesongen. Jeg har måttet fokusere på litt alternative treningsmetoder etter skaden, og det tror jeg kan bli en ekstra styrke utover sesongen. Jeg føler meg mer tent enn på lenge, sier Anders.

Ettersom Aukland trenger kontinuitet i treningen er det viktig at han holder seg sykdoms fri, og han mener at kosttilskuddet hjelper til med å holde ham frisk. Som familiefar og pappa til tre barn er det viktig å ha energi nok også etter trening.

– EGO Superegg gir meg overskudd, og det hjelper meg å holde motivasjonen på topp i det som har vært en av de tøffere periodene i min skikarriere, avslutter Anders.