Handelsinnovatøren

Adm. dir. i Fjellsport, Eric Sandtrø.
Adm. dir. i Fjellsport, Eric Sandtrø.

innhold_annonsor2

Omnikanal er den nye trenden i e-handels markedet hvor skillet mellom butikk- og netthandel viskes ut. Dette er et av de viktigste satsningsområdene til konsulentselskapet Pearl. De har lykkes med implementering av løsninger som støtter denne strategien og Pearls kunder er noen av de aller største på butikk- og e-handel i Norge.

Pearl er konsulenthuset som leverer forretningskompetanse sammen med en komplett SAP-løsning. De hjelper til med alt fra drift på daglig basis, til videreutvikling av eksisterende løsninger, og leveringer av de store prosjektene. Dermed ble det et enkelt valg for Eric Sandtrø da han i sin tid skulle starte Fjellsport.no, og trengte en forretningspartner han kunne stole på at tålte ekspandering i bedriftens tempo.

– Pearl hadde vi god erfaring med fra før, sier Fjellsportgründeren. Eric Sandtrø er ikke akkurat en nybegynner i entreprenørverden. I 1997 startet han komplett.no, før han i 2009 solgte seg ut og satte i gang med Fjellsport prosjektet.

– Fjellsport hadde behov for et forretningssystem som var basert på en malløsning for å holde kosten nede, og for å ha en rask og effektiv implementering. De ønsket et skalerbart system slik at de ikke måtte bytte forretningsplattform i løpet av noen få år, men kunne jobbe videre med å bygge opp selskapet uten nødvendige avbrudd.

Adm. dir. i Pearl Consulting, Ingemar Goksøyr.
Adm. dir. i Pearl Consulting, Ingemar Goksøyr.
Foto: Pearl Consulting

– Tidligere har nok Pearl vært kjent som en bedrift som kun jobbet med mellomstore bedrifter, men vi har i de senere årene jobbet mer og mer med store bedrifter som for eksempel ARK Bokhandel, Norwegian, Coop, NorEngros og Telenorbutikken, sier daglig leder Ingemar Goksøyr. Pearl har opparbeidet en betydelig kompetanse på handelsvirksomhet, og synes det var spennende å få jobbe med e-handelskunden. Gjennom PearlCare fikk Fjellsport en partner som også gjør drift og forvaltning.

– Våre kunder får fleksibilitet og trygghet på samme tid. De har tilgang til våre ressurser når de måtte ønske det, både til daglig driftsutvikling og til videreutvikling av forretningssystemene. Vi jobber mye med handelsvirksomhet, og er som SAP-aktør opptatt av at kunden skal ha alle muligheter åpne for vekst og videreutvikling. Eric Sandtrø mener at forutsigbarheten og raske avgjørelser var noe av hovedårsaken til at de valgte Pearl som leverandør.

Skillet mellom butikk og nettet viskes ut.

– I Fjellsport har vi de beste personene innen netthandel og friluftsliv. Når ambisjonen er å bygge Nordens beste friluftsbutikk på nett, ligger listen høyt og vi må ha de flinkeste samarbeidspartnerne for å nå målet. Med Pearl hadde vi god erfaring fra tidligere, og for oss er det viktig med en partner som skjønner hvem vi er og hva vi ønsker å få til. God forretningsforståelse, forutsigbare leveringer (og regninger), samt raske beslutninger er viktige parametere.

Pearl har bidratt til å effektivisere driften vår og vært med på å bygge nettbutikker som vokser kraftig i både Norge og Sverige – det skal vi også i fremtiden, sier Sandtrø.

Trond Pedersen, ansvarlig for e-handel i Pearl, sier at selskapet nå er blitt en tung aktør innen e-handel og omnikanal. Det betyr å møte kunden i alle kanaler og på alle plattformer; skillet mellom butikk og nettet viskes ut.

– Pearl har bygget maler for e-handel på en SAP-hybrisplattform som er integrert med SAP ERP for håndtering av logistikk og økonomi; kjører prosjekt og drifter e-handelsløsningene til noen av de største selskapene i Norge. Vi har bygget opp en organisasjon både for å drive prosjektene og for å videreutvikle kundens løsninger. Det betyr også at vi bidrar med kompetanse når kunden trenger det, sier Pedersen.

Pearl Consulting om seg selv:
«Pearl ble etablert i 2006 av nøkkelpersoner fra SAP-Norge AS. Selskapet leverer løsninger, produkter og tjenester basert på programvare fra SAP. Selskapet har i dag over 75 ansatte og er i stadig utvikling. Pearl er SAP Gold Partner i Norge og satser særskilt på å levere pakketerte løsninger. Disse løsningene omtales som SAP All-In-One. Hos oss jobber vi sammen i team direkte mot kunde og man ser raskt resultatet av egen innsats. De fleste prosjektene har base i våre egne lokaler, og man jobber herfra sammen med gode, erfarne og dyktige Pearl-kollegaer.»

Bokhandlerkjeden ARK om Pearl Consulting:
«ARK er helt avhengig av moderne og kundetilpassede forretningssystemer for å nå sine ambisiøse målsetninger. En forutsetning for å lykkes med sitt forsett, er valg av moderne og fremtidsrettet forretningssystem som kunne håndtere varer og kunder i mange kanaler. Valget falt på SAP-partneren Pearl Consulting, som forsto selskapets forretning og strategi til punkt og prikke.»

Eplehuset om Pearl Consulting:
«De åtte butikkene var Humac inntil lørdag kveld, og åpnet mandag denne uken som Eplehuset, med fullt varelager på plass. Løsningen inkluderer butikker, verksted og businessto- business-avdeling. Konsulenter fra SAPs partner, Pearl Consulting, bisto med jobben, som inkluderte oppsett, konvertering av varelager, kunder og åpne ordrer. Eplehuset har selv stått for opplæring av ansatte i nytt system. -Dette var intet mindre enn imponerende, sier Frank-Steinar Reierskog, IT-sjef i Eplehuset.»

Komplett.no om Pearl Consulting:
Komplett har satt ut driften av SAP til Pearl Consulting. Med på avtalen får Pearl tre SAP-spesialister fra netthandelsgiganten.– Vi ønsker å profesjonalisere oss på SAP-biten. Vi så at andre sannsynligvis kunne drifte den bedre enn oss selv, sier utviklingsdirektør Jostein Tuhus Sørli i Komplett. Han forteller at utgangspunktet for å vurdere å sette ut deler av IT-driften, er de ambisiøse vekstmålene selskapet nyss har satt seg. I løpet av et par år skal netthandelskonsernet omsette for 20 milliarder kroner.»