Foto: Susanne Walstrøm/Johnèr Bildbyrå AB

 

De ansatte er bedriftens ryggrad. Uten dem blir ikke oppgaver gjort, kunder blir ikke fulgt opp, og bedriften tjener ikke penger.

Av Kristin Skolem

Er svaret nei, gjør du lurt i å investere i en helseforsikring. Vi mennesker er nemlig konstruert slik at når vi føler oss ivaretatt, så gir vi også mer tilbake. Ved å vise omsorg for de ansattes helse, legger du til rette for mindre fravær, høyere produktivitet, og økt trivsel blant medarbeiderne.

Plager i korsrygg og nakke utgjør så mye som 40 prosent av alle sykefraværsdager.

Statens Arbeidsmiljøinstitutt

– Med helseforsikring hos oss er dine ansatte garantert behandling innen 14 virkedager. Når du har friske ansatte, yter de mer, og er mer produktive enn dersom de går rundt med plager, sier Nina Bryhn, fagansvarlig for helseforskning i Storebrand.

Derfor er det viktig å forebygge, ved å sikre dine ansatte rask og trygg behandling.

Forebyggende tiltak senker sykefraværet

Ifølge undersøkelser gjort av Statens Arbeidsmiljøinstitutt utgjør plager i korsrygg og nakke så mye som 40 prosent av alle sykefraværsdager. Dessuten forteller 55 prosent av alle sysselsatte personer at de har vært plaget av smerter i nakke, skulder eller rygg den siste måneden. Disse plagene kan forebygges, og reduseres ved riktig og rask behandling.

– Den beste måten å sikre et lavt sykefravær på, er å jobbe forebyggende. Derfor har vi inkludert 24 fysikalske behandlinger i både den nest beste og den beste «pakken» vår. Her kan de ansatte gå til fysioterapeut, kiropraktor eller naprapat uten å måtte betale egenandel, sier Zeeshan Shah, Markedsansvarlig for bedriftsmarkedet i Storebrand.

Videre viser undersøkelsene at god oppfølging og tilretteleggelse hos ansatte er med på å minske sykefraværet. Mange opplever stress og usikkerhet rundt det å få fysiske og psykiske plager. Ved grundig oppfølging gjennom hele sykdoms- og behandlingsforløpet kan de ansatte slippe dette.

Derfor tilbyr Storebrand telefontjenesten «Raskt tilbake». Vårt helsepersonell hjelper de ansatte med å bli friske så fort som mulig, og komme raskt tilbake i jobb. Med tilgang til et team bestående av lege, fysioterapeut, psykolog, sykepleier og sosionom har de tilgang til de beste helserådene. Medarbeiderne får også en fast kontaktperson gjennom hele behandlingen.

– Undersøkelser fra våre kunder viser at de får hjelp til å holde riktig kompetanse i arbeid. Her er behandlingstiden kun to dager, og kundene sier at de får lavere sykefravær, og riktigere behandling. Ved bruk at «Raskt tilbake» kan bedriften oppleve at en ansatt som ellers ville gått ut i fulltids sykefravær, kun får gradert fravær, sier Bryhn.

Møterommet blir det nye venterommet

Har du noen gang gått fra legen, og tenkt at denne legetimen like gjerne vært tatt over telefon? Ikke bare hadde du spart masse tid, du kunne også sluppet å ta fri fra jobben.

Gjennom helseforsikringen tilbyr Storebrand tjenesten Eyr. Her kan de ansatte få resepter, henvisninger og svar på spørsmål om ulike symptomer via mobil eller pc – uten at de trenger å ta fri for å møte opp hos legen.

Ikke glem dette når du kjøper helseforsikring

– En ting mange kanskje ikke tenker på når de kjøper helseforsikring er skader og plager de ansatte kan ha hatt før forsikringsavtalen ble inngått. Disse kan også blusse opp igjen ved et senere tidspunkt, forteller Bryhn.

Hos Storebrand vil ansatte som allerede har helseplager også bli omfattet av avtalen.

Behandlinger av alvorlige sykdommer, og bruk av nyere forskning kan også koste mye penger. Velg derfor en helseforsikring uten tak på behandlingssum.

– Når tilstander blir alvorlige, kan det ofte bli veldig dyrt, og behandlinger kan koste opptil flere millioner kroner. Da er det lurt å ikke ha noen grense for hvor dyr en behandling kan være. Hos oss har vi helseforsikringer som passer alle de behov bedriften måtte ha. Vi tilpasser løsninger etter kundenes ønsker, sier Bryhn.

Klikk her for å sende en henvendelse for å få et uforpliktende tilbud på helseforsikring!