Henrik i Nordmarka en vakker vinterdag.
Henrik i Nordmarka en vakker vinterdag.

innhold_annonsor2

Henrik Sollie er en hardhaus litt utenom det vanlige. Henrik er treningsentusiast, men også familiefar, medeier og markedsdirektør i Goldfish Boat AS. For å prestere både i løypa og på hjemmebane bruker han kosttilskuddet EGO.

Som en av veteranene i klubben Sportsidiot (ja, Sportsidiot er akkurat hva det høres ut som – en gjeng med sportsidioter som trener litt mer enn normalt), har Henrik en rekke bragder å vise til, bla. Norgesrekord på rulleski Trondheim – Oslo (28timer og 12 minutter), en 30. plass i Marcialonga og en 18. plass i Vasaloppet.

Det sier seg selv at slike bragder ikke kommer av seg selv. Med nøye planlegging, stor lidenskap for trening og et bra kosthold kommer man langt, men Henrik opplever at tidsklemma daglig visker ham i øret.

– Sånn sett så er jeg heldig som har mange bra treningskamerater i Sportsidiot-gjengen. Det er alltids noen å trene sammen med, og det står aldri på innsatsen. Der er jeg privilegert, sier Henrik.

Jeg har fortsatt lyst til å prestere

Henrik Sollie
Henrik Sollie

Med en krevende jobb og et familieliv som også skal organiseres og nytes, er det ikke alltid like enkelt å prioritere trening.

– Treninga kan ofte bli preget av skippertak, spesielt i forkant av viktige konkurranser. Konkurranseinstinktet mitt lever fortsatt, og jeg blir fort litt gira før spennende renn til vinteren – jeg har fortsatt lyst til å prestere.

Det kan altså bli mye trening i løpet av korte perioder, og da er det viktig å absorbere en treningsøkt før man setter i gang med neste, hvis ikke blir trening fort nedbrytende, som gjør at man risikerer å bli overtrent eller feiltrent. Dette er en utfordring for Henrik.

– I 2012 testet jeg Ego Superegg for første gang. I starten var jeg litt skeptisk, men etter å ha brukt kosttilskuddet i noen måneder snudde skepsis til overbevisning. Etter dette har Ego vært en viktig del av det totale kostholdet mitt.

Fremgang gir motivasjon, og motivasjon gir fremgang

Henrik skriver litt for Sportsidiot.com, som er en uformell sportsblogg for treningsinteresserte, og her er et utdrag av et innlegg han skrev om Ego etter å ha testet produktet i 5 måneder:

– ”I september begynte jeg derfor på EGO. Ikke så mye fordi jeg trodde så mye på ekstrakt fra hønseegg (selv om Young Tissue høres forlokkende ut….), men fordi jeg i alle fall ikke skulle kunne skylde på kosthold om det gikk dårlig. September gikk, og skeptisk som jeg er av natur da jeg har en far som hevder å løpe intervallene 30% raskere dagen han har begynte på magnesium, begynte jeg å tvile etter hvert som effekten uteble.

Men så etter en knapp måned begynte treningslyst og overskuddet å komme. Akkurat tidsnok til det jeg kaller årets ”seks kjipe” – ukene hvor det er mørkt hele dagen. 

Stort sett regner det, løvet klister seg til rulleskihjulene og stavpiggene biter ikke i den harde asfalten, men beklageligvis er det akkurat under de ”seks kjipe” at treningsdosen må være høyest.

Akkurat tids nok begynte jeg å våkne før vekkerklokke og barnelyder.
Akkurat tidsnok kunne jeg legge på ett og to drag til på mølla.
Akkurat tidsnok begynte styrken å vende tilbake.

Fremgang gir motivasjon, og motivasjon gir fremgang. Hva som er årsak og virking – høne eller hønse-egg skal jeg ikke ta stilling til, men resultater og følelsen er nok for meg. 

Status per 17. Februar, 5 mnd. etter oppstart – er:
– Mer overskudd, selv med mer trening
– Ingen sykdom i sesongen – selv etter tøffe banketter (Imponerende! Red.anm.)
– Bedre og jevnere prestasjoner – selv i ny (eldre) klasse (f.eks. Kattas Klasse Red.anm.)