Daglig leder i Fronteer Solutions, Atle Christiansen.

 

Faktorfondet Harvest er Norges første fond som tilrettelegger fondskjøp via Vipps.

Vipps er Norges desidert mest populære digitale betalingstjeneste for smarttelefoner og ble lansert av DNB 30. mai 2015. Betalingstjenesten er tilgjengelig for personer over 15 år med norsk fødselsnummer, mobilnummer, kontonummer og betalingskort. I dag benytter godt over 2 millioner nordmenn seg av denne tjenesten for enkle betalinger, og nå lanserer faktorfondet Harvest Vipps til sine kunder for å gjøre fondssparing mer tilgjengelig og enkelt.

Ved å tilrettelegge fondskjøp gjennom Vipps, gjør vi det veldig enkelt og ikke minst møter vi de unge der de er – på mobilen

– Å komme i gang med fondssparing har hittil vært en komplisert og tidkrevende prosess for norske kunder. Det er i ferd med å endre seg nå. Aldri har det vært enklere å komme i gang med fondssparing. Ved å tilrettelegge fondskjøp gjennom Vipps, gjør vi det veldig enkelt og ikke minst møter vi de unge der de er – på mobilen, forteller daglig leder Atle Christiansen i Fronteer Solutions.

Kom i gang med Vipps nå!

Tenker langsiktig

– Hvem er den primære målgruppen for dere med Vipps?
– Målgruppen for Vipps-løsningen er unge mennesker som tenker langsiktig og vil begynne med sin sparing til bolig, pensjon eller andre viktige mål i livet, svarer Christiansen.
Fronteer Solutions lanserte i mai 2016 faktorfondet Harvest, som nå blir Norges første fond der det er mulig å handle fondsandeler med Vipps. Stikkordet ved Vipps er kobling mellom et kontonummer og mobilnummeret.

– Alt kundene trenger å gjøre, er å sende en SMS med teksten «Harvest beløp» til 2229. Der kan de velge et beløp mellom 500 og 5000 kroner, eksempelvis «Harvest 2000» for deretter å godkjenne betalingen i Vipps-appen. Når betalingen er godkjent, mottar de en ny SMS med en link til noen enkle spørsmål som må besvares før avtalen signeres med BankID på mobil. Det hele tar kun noen få minutter og det kan gjøres uten at du trenger å finne frem konto- eller kortinformasjon, sier Christiansen om prosessen.

Enkelt

Christiansen anbefaler for øvrig sine fondskunder å sette opp en spareavtale.
Ved å trekke et fast beløp hver måned, sparer du uten å merke det, sier Christiansen.
Han mener det er viktig for Harvest å være tidlig ute med nye, digitale løsninger og hele tiden prøve å forbedre tilbudet til kundene.
– Vi har banet vei for denne løsningen og blir ikke overrasket hvis andre følger etter, sier han.
Men teknologien vil alltid være i utvikling, spørsmålet blir derfor om fondskundene også kan vente seg andre teknologiske løsninger fremover.
– Ja, men det må bli en hemmelighet inntil videre, sier Christiansen.

Si gjerne ja takk til vårt nyhetsbrev, så forteller vi mer!

3 GRUNNER TIL Å VELGE FAKTORFOND

  1. Et globalt faktorfond dekker alle relevante aksjemarkeder. Du trenger i prinsippet kun ett fond.
  2. Faktorfond er basert på vitenskap, ikke forvalters “magefølelse”.
  3. Lave kostnader. Automatisering og bruk av moderne teknologi gjør at et faktorfond kan drives til langt lavere kostnader enn et tradisjonelt aksjefond.
  • I et faktorfond vet man eksakt hvorfor man eier hver enkelt aksje ettersom de er valgt på basis av matematiske modeller og statistiske metoder. Faktorene kan også benyttes til å forklare fondets historisk avkastning og hvilke faktorer som har bidratt til mer- eller mindreavkastning.

Kom i gang med Vipps nå!

FRONTEER SOLUTIONS
• Uavhengig norsk forvalter som tilbyr Faktorfondet Harvest via harvest.online
• Selskapet har konsesjon fra Finanstilsynet
• Automatisert forvaltning hvor utvalg av aksjer overlates til datamaskiner og algoritmer
• Metodikken er basert på nobelprisvinnende forskning og vitenskapelige metoder
• Selskapet eies av gründere og ansatte med Investinor som største eksterne aksjonær
• Åge Korsvold (Orkla, Storebrand) er styreleder