Gründer Espen Engebretsen med eget, strykefritt skjortedesign. Foto: Fredrik Warbo

 

Etter mange år i tekstilbransjen, så Espen Engebretsen at han kunne utfordre på pris og kvalitet. Med kolleksjonen «Lorang by Zeno» introduserer han strykefrie skjorter i eksklusiv utførelse. Inspirert av en alltid korrekt antrukket farfar.

Kolleksjonen, som er tilgjengelig på det norske markedet gjennom utvalgte forhandlere og nettbutikken zenostore.no, er designet for en kresen målgruppe. Gründeren, Espen Engebretsen, står selv for det kreative og inspirasjonen henter han fra sine mange reiser til influerende storbyer i Europa.

-Stoffet vi lager skjorter på, er hovedsakelig italiensk metervare og leveres til fabrikk i store ruller. Her strekkes det før det går videre til klipping og søm. Jeg er stadig på utkikk etter stoffer som oppfyller de strenge kvalitetskravene til kundene våre, sier Engebretsen.

-Vi har kunder over hele landet, og med lettstelte skjorter, rask leveringstid og høy grad av personlig kundeservice gjør vi hverdagen for travle mennesker litt enklere

Mye skjorte for pengene

Når skjortene er ferdig montert, går de videre til en kontrollert vaskemetode. På denne måten holder de seg strykefrie og pene – selv etter mange omganger i vaskemaskinen.

Kvaliteten er like god som hos andre eksklusive og mer etablerte merker. Som utfordrer har «Lorang by Zeno» fordelen av å tilby bedre priser og ser svært høy gjenkjøpsgrad hos en stadig voksende kundegruppe.

-Hos oss får du mye skjorte for pengene og lever godt med den i svært lang tid, garanterer Engebretsen.

Se den strykefrie kolleksjonen fra «Lorang by Zeno» på zenostore.no

En hyllest til gründerens bestefar

Engebretsen har navngitt Zenos skjortekolleksjonen etter sin farfar, Lorang Engebretsen, som var svært opptatt av å være korrekt og plettfritt antrukket til enhver tid.

Engebretsen markedsfører herrekolleksjonen “Lorang by Zeno” med sin farfars navn. Foto: Privat

Lorang ble født på Jevnaker i 1905 og startet sin karriere i herrekonfeksjon på Ringerikes Magasin. Da han i 1928 flyttet til Drammen, arbeidet han som handelsreisende for Halden Skofabrikk.

-Dette i en tid da norsk skoindustri fremdeles var av betydelig størrelse. Til tross for sin alder på tjuetre, ble unge Engebretsen raskt en respektert skikkelse og åpnet samme år en konfeksjonsforretning i sin nye hjemby.

-Farfar var en ryddig og nøyaktig mann. Han gikk alltid i tweedblazer og skilte seg på den tiden ut med sin striglede, men personlige klesstil og korrekte væremåte, sier Engebretsen.

Barnebarnet beskriver en hardt arbeidende, nøktern mann som var godt likt i lokalmiljøet og elsket av sine tre barnebarn.

-Derfor er det naturlig og veldig hyggelig å markedsføre skjortene mine med farfars navn, sier Engebretsen.

Fraktfritt levert på bare tre virkedager

Å forenkle kundens hverdag er en sentral del av forretningsideen, og behovet for å levere til hele landet i tillegg til utvalgte forhandlere meldte seg fort. Høsten 2016 åpnet nettbutikken zenostore.no.

-Vi har kunder over hele landet, og med lettstelte skjorter, rask leveringstid og høy grad av personlig kundeservice gjør vi hverdagen for travle mennesker litt enklere, sier Engebretsen.

Basisskjorter i marineblått, lyseblått og hvitt er populære på zenostore.no, som i disse dager selger tre skjorter for prisen av to. Foto: zenostore.no

I tillegg til et populært basesortiment, suppleres det med to sesongbaserte kolleksjoner i året. I dag er det høst- og vinterkolleksjonen som fyller lagerhyllene, og alle bestillinger loves fraktfritt levert på bare tre virkedager.

Strykefrie skjorter frigjør tid på reise

I likhet med farfaren, har Engebretsen mange reisedøgn i løpet av året. Hverdagen som handelsreisende med forretningsgarderoben i en koffert er derimot langt enklere for barnebarnet. Strykefrie tekstiler var på Lorang Engebretsens tid ikke et alternativ.

-Har du noen gode, strykefrie tips for den som ofte befinner seg på farten?

-Når jeg ankommer hotellet, pakker jeg ut og henger de rene skjortene i dusjen. Deretter velger jeg høy temperatur på vannet og lar dampen gjøre resten av jobben mens jeg slapper av etter reisen og forbereder meg til møtet, forklarer Engebretsen.

Kjøp «Lorang by Zeno» på zenostore.no