Foto: Steinbru Photography

 

Til daglig jobber hun med scenekunst, trening og helse. På fritiden er hun bitcoin-investor. Møt Lina Rise.

– Jeg har en kamerat som har hatt god avkastning på sine bitcoins, og han har snakket mye om dette de siste årene. Det han sa om muligheten til å være tidlig investert i noe som kunne bli noe stort i løpet av de neste årene, var nok det som fanget interessen min.

Det sier Lina Rise, utdannet musikalartist. Til daglig jobber hun frilans med norske og internasjonale oppdrag innen scenekunst. Hjemme i Stavanger tar hun også oppdrag innen trening og helse.

– Har du satt en grense for verdiutviklingen oppover eller nedover for når du vil selge?

– Nei, det har jeg ikke, men jeg skal eie mine bitcoins en god stund. I løpet av det neste året håper jeg på bra verdistigning. La det imidlertid være sagt at jeg anser bitcoin som en investering med høy risiko. Derfor har jeg ikke gått inn med mer penger enn jeg er forberedt på å tape, sier Rise.

– Det tok kun et par minutter å sette opp kontoen, forteller hun.

4 enkle steg for å kjøpe dine første bitcoins

– Hvor enkelt var det å få kjøpe den mengden bitcoins du ønsket deg?

– Jeg hadde ingen erfaring med kjøp og salg av verdipapirer fra før. Derfor brukte jeg litt tid på å lære meg hvordan handelsløsningen til Bitcoins Norway fungerte. Men vanskelig var det ikke, og det var en fornuftig bruk av tiden mens jeg ventet på at pengene skulle overføres fra bankkontoen til Bitcoins Norway. Straks pengene var på konto var det enkelt å kjøpe den mengden bitcoins jeg ønsket.

Dette må du vite før du handler bitcoins

– Hvilke refleksjoner gjør du deg rundt bruken av – og framtiden til – kryptovaluta generelt?

– Det er en omfattende og kompleks materie å sette seg inn i, det er sikkert. Jeg følger med både i norske medier og på internasjonale nettsteder for kryptovaluta. Ut i fra dette leser jeg en betydelig tro på at kryptovalutaer kan endre mye av det vi er vant til av pengeoverførsel, datalagring og sikkerhet.

ABC om bitcoins

– Per nå ser det lyst ut for kryptovaluta med tanke på hvor mye tilstrømning det er. Sånn sett er dette dobbelt spennende, både når det gjelder verdiutviklingen på mine bitcoins og hvilken rolle kryptovalutaen vil få i fremtiden.

– Anser du kjøpene som en ordinær sparing eller er vi nærmere en spekulasjon?

– For meg er det nok mest av alt en spekulasjon for øyeblikket. Så får vi se hvordan utviklingen blir fremover for bitcoin. Akkurat nå er planen å eie mine bitcoins i hvert fall ut dette året.

Trykk her for å registrere deg og komme i gang med trygg, enkel og rask bitcoin-handel.