Chanine Toth, Marketing Manager Skandinavia og Christopher Kaino, finansanalytiker.

 

Nå kan privatinvestorer forvalte “sitt eget” hedgefond.

Er du en person som ofte gjetter riktig retning på en aksjekurs, og som før andre ser hvilke selskaper som er undervurdert og overvurdert? Det er kanskje fordi du har bedre strategisk innsikt enn folk flest i markeder, teknologi, konkurrenter og andre forhold som påvirker aksjekursen.

Eller ser du tydeligere enn andre om en aksje på veldig kort sikt skal opp eller ned i kurs? Da har du kanskje en mer taktisk innsikt knyttet til korreksjoner og moment i markedet?

Kanskje har du en sterk samfunnsinnsikt og ser hvordan politikk og globale økonomiske trender får utslag i et lands valutakurs eller en bred aksjeindeks? Og klarer du å forutse om tilliten til verdensøkonomien blir styrket eller svekket, da kan du nok også anslå bevegelsene i gullprisen!

Oljeprisen er en annen viktig råvare knyttet til bevegelsene i verdensøkonomien.

– Store investorer og hedgefond har lenge tjent store penger på korte og langsiktige trender i markedet. For privatinvestorer har det imidlertid vært vanskeligere å investere på grunnlag av sin egen strategiske innsikt; det har i praksis vært dyrt, tungvint eller rett og slett utilgjengelig, sier daglig leder Henrik Sommerfelt i CMC Markets.

Daglig leder i CMC markets Henrik Sommerfelt. Foto: Fredrik Warbo.

“Hedgefond” for private

CMC Markets gjør slik handel veldig tilgjengelig for privatinvestorer i Norge. Selskapet har eksistert i Storbritannia siden 1989. Her kan privatinvestorer og bedrifter handle basert på egne prognoser for aksjer, valuta og råvarer. Det gjøres ved å kjøpe og selge CFDer (Contracts for Difference).

– CFDer gir deg som privatinvestor flere muligheter enn å handle aksjer, obligasjoner, valuta og råvarer på en børs. For det første kan du gire, i praksis låne penger for å øke eksponeringen. For det andre kan du gå short, altså satse på at aksjen, valutaen eller råvarene faller i pris, sier Sommerfelt.

Igjen, giring og shorting har lenge vært tilgjengelig for store investorer og hedgefond, men i svært begrenset grad for privatinvestorer. CMC Markets endrer dette.

Slik kommer du i gang med valutahandel.

Her er to klassiske eksempler på kursbevegelser du kunne tjent penger på gjennom CMC Markets:

● For eksempel: Da teknologibørsen Nasdaq åpnet 12. september i fjor, kostet en aksje i Apple Inc. 162,61 dollar. Midt på dagen viste de for første gang fram iPhone X. Det førte til et fall i aksjekursen. På det laveste ble Apple-aksjen handlet til 158,77 dollar før den sluttet dagen på 160,86 dollar.

● 23. juni 2016 gikk britene til urnene for å stemme over Brexit, og de fleste eksperter trodde at Storbritannia ville bli værende i EU. Den dagen kostet 1 euro rundt 77 pence. Dagen etter, da valg-sjokket var et faktum, måtte britene ut med 81 pence for 1 euro.

Er du en strateg? Test det med en demokonto – kostnadsfritt og uten fare for tap!

Økt oppside, større nedside

På samme måte som CMC Markets åpner store muligheter for deg som privatinvestor, er det viktig å understreke at også risikoen øker. I den anledning har Sommerfelt følgende generelle anbefalinger:

– Legg en plan for dine investeringer
– Begrens giring, for tapsmulighetene er like store som gevinstmulighetene
– Sett en stop loss-grense for når du vil trekke deg ut

CMC Markets arrangerer jevnlig webinarer for både begynnere og viderekomne investorer – meld deg på her.

CFDer handles på margin, det er mulig å tape mer enn dine investeringer. Denne artikkel er til generell informasjon og er ikke ment å gi handels- eller investeringsrådgivning eller noen personlige anbefalinger. Informasjonen skal ikke danne grunnlag for din handels- eller investeringsbeslutning. Historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidige resultater.