Av: Andreas Vinjar Eid & Foto: Fredrik Warbo

Så sitter jeg her igjen.
Det er to uker til Valentines og jeg er like langt som i fjor.
Dette er dagen vi menn ikke forstår. Dette er dagen som er totalt betydningsløs. I fjor havnet den og morsdag på samme søndag, og det er visst ikke langt unna at det samme skjer i år. Enda en forvirrende dag hva gjelder gaver og forventninger for oss menn. Så jeg sitter her og lurer på hva jeg skal finne på i år.

I fjor sa min kone at vi ikke behøvde gjøre noe spesielt ut av valentinsdagen.
Det tok jeg bokstavelig. Den feilen gjør jeg ikke igjen.

Jeg ville allikevel gjøre noe hyggelig denne dagen, min kone skulle ut en tur på formiddagen og jeg ville overraske og shine hele leiligheten. Videre ville jeg vaske og tørke noen klær. Vi hadde en splitter ny vaskemaskin og tørketrommel så dette skulle gå lett.
Jeg har tross alt vasket en hel del før jeg møtte min elskede så en kjapp innsats her skulle gå greit.

Som student hadde jeg tørketrommel da jeg bodde på Grünerløkka, men tydeligvis ikke på langt nær så fancy som den jeg og min kone måtte investere en halv formue i. Min gamle tørketrommel hadde 4 alternativer: 30min, 60min, 90min og 120min alt ettersom hvor mye strøm vi ville bruke den dagen.

Er du også fortvilet over disse dagene, kan Bjørklund hjelpe deg med gaver til både morsdag og valentine, som for eksempel denne lekre klokken fra Mockberg.

Da klesvask ikke lenger er mitt hovedansvar, fordi jeg har fått andre ansvarsområder i heimen kan man mildt sagt si at jeg var blitt rusten i faget. Så jeg programerte trommelen til Skaptørt og ventet til den begynte den å pipe, som et tegn på at den var ferdig før jeg satte meg på gulvet og begynte å parre sokker etter beste evne. Sokkene gikk stort sett opp i par, bortsett fra 3 single som hadde mistet sin bedre halvdel. Men de virket faktisk ganske fuktige. Kanskje de ikke behøver å bli helt tørre for å gå i skapet? Ikke visste jeg. Skaptørt burde etter min vurdering og ut ifra navnet, gjøre klærne våre klare for skapet.

Jeg var på tynn is og visste jeg burde ringt mor. Problemet var bare at denne søndagen var det også morsdag, på samme dag som valentinsdagen, og jeg var selvsagt like forvirret over hva jeg skulle gjøre med min mor denne skjebnesvangre søndagen.

 

En annen sikker vinner er smykker.

En times tid senere kom min kone inn og minnet meg på at fuktige klær ikke skal brettes sammen og legges i skapet. Hun brukte ikke akkurat de ordene, men hun fikk frem poenget. Samtidig minnet hun meg på at det faktisk var valentinsdag, og at det skulle være en hyggelig og romantisk dag.

En eldre og vis mann fortalte meg engang:
Som mann er det din oppgave i livet å begå feil og det er hennes oppgave å påpeke dette.
Etterpå beklager du feilen, mens du innerst inne vet at du kommer begå feilen igjen.

Jeg har i alle fall lært at jeg kan gjøre det en smule enklere for meg selv ved å høre på min gamle mentor:

Menn trenger kjærlighet og kvinner trenger gaver.

Han tipset meg om at alle kvinner elsker å få smykker og at Bjørklund har et bredt utvalg hvor du enkelt kan handle gaver til både Morsdag og Valentine.

Se flere tilbud fra Bjørklund her!