Aktuelle artikler

Den nye hummeren

Ingenting slår mat i sesong, og akkurat nå er det hummer som gjelder. Havets kardinal er en eksklusiv råvare. Mye av grunnen er det strengt regulerte fisket som er nødvendig for å opprettholde en bærekraftig bestand. Får du ikke tak...
Lasagna». – Massimos b

Osteria Francescana

Verdens beste restaurant! -I høst spiste jeg på verdens beste restaurant – Osteria Francescana i Modena. I hvert fall er den det ifølge listen The World’s 50 Best Restaurants, som publiseres av det britiske magasinet Restaurant. Den italienske restauranten er i tillegg...

Lag din egen tradisjon

Ingen jul uten julepålegg. Hvorfor ikke lage ditt eget? Let´s roll! Julepålegg som rull, sylte og paté står på de fleste matbord gjennom julen. I stedet for industriproduktene man får fra supern, kan man lage det selv, det blir selvsagt mye...
Den hawaiianske fiskeretten Poke,

Pokéstopp på Majorstua

Nyt en liten bit Hawaii i kulden. November kan være mørk og kald for mange. Da kan det være greit å drømme seg bort til Hawaii med en klassisk hawaiiansk fiskerett, også kjent som fenomenet Poke. Ikke fortvil dersom dette...
Sushifat

Gutta fra Havet

Fra frukt og grønt til ost og spekemat. Nå vil gutta revolusjonere ferskfisk- og sushitilbudet. Den lekre fiskedisken som møter oss når vi kommer inn i butikken kan tyde på at de er på vei. Her bugner det av hele...
Gutta på Haugen

Rått fokus på råvarer

Gutta på Haugen startet opp med frukt og grønt. Nå erobrer de stadig nye markeder, med mål om å levere akkurat de råvarene kundene ønsker. St.Hanshaugen/Oslo. Det er en regntung formiddag i hovedstaden, men innenfor denne butikkens femten(!) vegger, alle kriker...
Toralf Bølgen har et helt spesielt forhold til kaffe, og trakteren han bruker.

En kaffedrikkers bekjennelser

For Toralf Bølgen er kaffe helt nødvendig. Han drikker nesten en kanne filterkaffe før han i det hele tatt fungerer. I tillegg er det noe av det hyggeligste han vet. – En kopp svart kaffe. Ordene kommer fra vinekspert og...
På naturskjønne Jeløya utenfor Moss finner du Refsnes Gods. I kjelleren finnes en vinkjeller med edle flasker helt fra 1822. Hotell Refsnes Gods begynte å samle på vin til vinkjelleren allerede i 1962, allikevel ble ikke kjelleren åpnet for publikum før...
Trøfler

Til den som har alt…

Når desembermåned nærmer seg og folk går amok i butikkene, kan det være stressende å forsøke å komme på de beste gavene. Derfor har Howard på Skøyen satt opp en liste med forslag slik at det hele blir litt enklere...

Kaffe-drinker

Enkle oppskrifter på deilige kaffedrinker Kaffe nytes av svært mange nordmenn om morgenen og i løpet av en arbeidsdag. Men hva med kaffe som en aperitiff eller som en dessert? Det som ser flott ut, og smaker himmelsk, er ikke nødvendigvis...