Aktuelle artikler

Anders Husas restauranttips

Jeg er en “foodie” som bor i Oslo. Jeg elsker å besøke og dele de beste stedene å spise god mat. Særlig i byen jeg bor i, men også andre steder i Norge og verden når jeg er på reise....
Østersguiden

Østersguiden

Slik spiser du østers: Legg skjellet med den dype bunnen ned. Stikk kniven inn i spissen/leddet og vri og vend til du får kniven inn. Før den i toppen av skjellet for å få åpnet det helt. Når bunnlokket er...

Den ultimate sjokoladekaken

Når høstkveldene er mørke og grå er det lov til å unne seg noe ekstra godt. Hva passer vel bedre enn en skikkelig god og mørk sjokoladekake med en krem som er fløyelsmyk. Ida Gran-Jansen 27 år Kommer fra Oslo Vant Hele...
  Juletid er ribbetid – og vi klarer ikke å la være å nyte ribbe opptil flere ganger i desember. Ribbe er tradisjonell norsk julemat, og når den blir servert ønsker vi oss alle det samme: sprø svor og smakfullt tilbehør! Våre...
Sushifat

Gutta fra Havet

Fra frukt og grønt til ost og spekemat. Nå vil gutta revolusjonere ferskfisk- og sushitilbudet. Den lekre fiskedisken som møter oss når vi kommer inn i butikken kan tyde på at de er på vei. Her bugner det av hele...
Skalldyr levert av Domstein, krabbeskjell, reker og kongekrabbe.

Et hav av fristelser

Norske skalldyr er i verdensklasse, og det er på høsten de er på sitt aller beste. - Norske skalldyr er virkelig de beste. Coop Mega har spesialisert seg på ferskvarer og vår leverandør Domstein er en landsdekkende leverandør som satser...
Tekst: Caroline Paulsberg Foto:Ingrid Harboe, Veslemøy Vråskar, Thomas Hammarstrøm og Anne Manglerud   EKTE VARE I RAUSE PORSJONER. Ulla og Bob Laycock om livet på Værtshuset og veien dit ULLA OG BOB LAYCOCK HAR ØNSKET VELKOMMEN til Værtshuset siden 1. april 2000. Hun formelt...
Glasset Først og fremst er det selvsagt viktig med gode glass. Glassets fasong har stor betydning for hvordan vinen dufter og smak oppleves. En og samme vin kan både dufte og smake ulikt i forskjellige glass. Ulike former på glass...
  De siste fire årene har det sent i juni dunket deilig musikk fra høyttalere i hjertet av Oslo, som en hjerterytme til selve byen. Sentralt plassert i hagen ved Vigelandsmuseet rigges det igjen til årets desidert hyggeligste piknik.  Piknik...
Ville australske bær plukket nær Sydney. Marinert i en sjøgressaus og smaksatt med pulver av kakaduplomme. Disse bærene vokser overalt, men folk flest spiser dem ikke. Kombinasjonen av syrlighet, sødme og bitterhet, blandet med umami, gjorde det til en fantastisk rett.

NOMA Australia

Da restauranten Noma i København bestemte seg for å flytte til Sydney for en ti ukers «pop-up», var interessen mildt sagt overveldende. De 5.000 tilgjengelige setene i Australia ble utsolgt på kun 90 sekunder. Serverne til Noma holdt seg på...