Aktuelle artikler

  De siste fire årene har det sent i juni dunket deilig musikk fra høyttalere i hjertet av Oslo, som en hjerterytme til selve byen. Sentralt plassert i hagen ved Vigelandsmuseet rigges det igjen til årets desidert hyggeligste piknik.  Piknik...
Da den finske damen med bakgrunn fra reiselivet og den engelske kokken bestemte seg for å åpne Værtshuset i Bærum, var det etter innstendig masing og stor møtevirksomhet med banker og samarbeidspartnere. Heldigvis for oss matelskere ga de ikke...
Tekst: Caroline Paulsberg Foto:Ingrid Harboe, Veslemøy Vråskar, Thomas Hammarstrøm og Anne Manglerud   EKTE VARE I RAUSE PORSJONER. Ulla og Bob Laycock om livet på Værtshuset og veien dit ULLA OG BOB LAYCOCK HAR ØNSKET VELKOMMEN til Værtshuset siden 1. april 2000. Hun formelt...

Den ultimate sjokoladekaken

Når høstkveldene er mørke og grå er det lov til å unne seg noe ekstra godt. Hva passer vel bedre enn en skikkelig god og mørk sjokoladekake med en krem som er fløyelsmyk. Ida Gran-Jansen 27 år Kommer fra Oslo Vant Hele...
Sushifat

Gutta fra Havet

Fra frukt og grønt til ost og spekemat. Nå vil gutta revolusjonere ferskfisk- og sushitilbudet. Den lekre fiskedisken som møter oss når vi kommer inn i butikken kan tyde på at de er på vei. Her bugner det av hele...

Slik steker du ordentlig biff

Det er kun to ting som gjelder ved biffsteking: gode råvarer og bra utstyr. Utstyret Skal du steke deg en ordentlig biff er utstyret helt essensielt. Le Creuset er kjøkkenutstyrsprodusenten som siden 1925 har produsert støpejern fra fabrikken i Frankrike. Dette...

Kompromissløs kvalitet

  Fra smia i Schwarzwald til tysk ingeniørkunst på kjøkkenet. Gaggenau står for godt håndverk og banebrytende innovasjon i over 300 år. Det hele startet med en smie i 1683 i den lille byen Gaggenau i Schwarzwald. Etterhvert gikk de fra...
Noen ganger er en brødskive med brunost det beste i verden. Tenk å kunne lage sitt eget, sunne hjembakte brød som er like godt som det du får kjøpt hos bakeren! Godt Brød. 42 av landets beste bakere har gått sammen...

Anders Husas restauranttips

Jeg er en “foodie” som bor i Oslo. Jeg elsker å besøke og dele de beste stedene å spise god mat. Særlig i byen jeg bor i, men også andre steder i Norge og verden når jeg er på reise....

Noma Mexico

René Redzepis tredje internasjonale pop-up restaurant fant sted i Tulum i Mexico i april og mai i år, og denne gangen kostet måltidet over 6000 kroner per hode. Det synes allikevel nesten fem tusen personer var vel verdt både...