Aktuelle artikler

  De siste fire årene har det sent i juni dunket deilig musikk fra høyttalere i hjertet av Oslo, som en hjerterytme til selve byen. Sentralt plassert i hagen ved Vigelandsmuseet rigges det igjen til årets desidert hyggeligste piknik.  Piknik...
Smørbrød

Sorgfrie smørrebrød

Aker Brygges mest sjarmerende spisested har utviklet en meny og en smaksopplevelse som skal konkurrere med de beste. Sorgenfri er alt annet enn en minimalistisk restaurant med et strengt og kjølig uttrykk som man har blitt så vant til å...
Brisket fra Anni’s

BBQ med pelletsgrill

Pelletsgrill er en enkel vei til ekte BBQ. Ved å grille med pellets kan man enklere kontrollere varmen over lengre tid. For deg som ikke har tid til å henge rundt grillen i mange timer hele dagen, er denne perfekt. Her...
Østersguiden

Østersguiden

Slik spiser du østers: Legg skjellet med den dype bunnen ned. Stikk kniven inn i spissen/leddet og vri og vend til du får kniven inn. Før den i toppen av skjellet for å få åpnet det helt. Når bunnlokket er...

Den ultimate sjokoladekaken

Når høstkveldene er mørke og grå er det lov til å unne seg noe ekstra godt. Hva passer vel bedre enn en skikkelig god og mørk sjokoladekake med en krem som er fløyelsmyk. Ida Gran-Jansen 27 år Kommer fra Oslo Vant Hele...

Kompromissløs kvalitet

  Fra smia i Schwarzwald til tysk ingeniørkunst på kjøkkenet. Gaggenau står for godt håndverk og banebrytende innovasjon i over 300 år. Det hele startet med en smie i 1683 i den lille byen Gaggenau i Schwarzwald. Etterhvert gikk de fra...
Glasset Først og fremst er det selvsagt viktig med gode glass. Glassets fasong har stor betydning for hvordan vinen dufter og smak oppleves. En og samme vin kan både dufte og smake ulikt i forskjellige glass. Ulike former på glass...
Ville australske bær plukket nær Sydney. Marinert i en sjøgressaus og smaksatt med pulver av kakaduplomme. Disse bærene vokser overalt, men folk flest spiser dem ikke. Kombinasjonen av syrlighet, sødme og bitterhet, blandet med umami, gjorde det til en fantastisk rett.

NOMA Australia

Da restauranten Noma i København bestemte seg for å flytte til Sydney for en ti ukers «pop-up», var interessen mildt sagt overveldende. De 5.000 tilgjengelige setene i Australia ble utsolgt på kun 90 sekunder. Serverne til Noma holdt seg på...
Noen ganger er en brødskive med brunost det beste i verden. Tenk å kunne lage sitt eget, sunne hjembakte brød som er like godt som det du får kjøpt hos bakeren! Godt Brød. 42 av landets beste bakere har gått sammen...

Den nye hummeren

Ingenting slår mat i sesong, og akkurat nå er det hummer som gjelder. Havets kardinal er en eksklusiv råvare. Mye av grunnen er det strengt regulerte fisket som er nødvendig for å opprettholde en bærekraftig bestand. Får du ikke tak...