Loading...
Derfor sverger mange til Botox 2019-03-13T10:34:32+02:00

Illustrasjonsfoto.

Derfor sverger mange til Botox

Hva tenker du når du hører ordet Botox? Stramme ansikter og manglende mimikk?  Botox er for mange forbundet med kosmetisk behandling, men ble som så mye annet egentlig funnet opp til noe helt annet!

Det er 30 år siden Botox for første gang ble godkjent til medisinsk bruk. I dag har det i alt 26 medisinske bruksområder. Kronisk migrene er en av disse.

På det nyopprettede hodepinesenteret til Volvat forklarer fagansvarlig lege Tine Poole at hun har benyttet Botox i migrenebehandlingen siden begynnelsen av 2000-tallet, og at mange pasienter har svært god nytte av behandlingen.  Pasienter som har migrene mer enn 2-3 dager i måneden skal snakke med legen sin om forebyggende behandling. Altfor få gjør det, og det er trist. Noen utvikler etter hvert kronisk migrene, sannsynligvis på grunn av for dårlig anfalls-og forebyggende behandling. Har du kronisk migrene og har forsøkt ett eller flere forebyggende medikamenter er du nok i gruppen av de som kan ha nytte av Botox behandling.

Det kan være vanskelig å få time hos nevrolog, men på Volvat Hodepinesenter kan du få time raskt, enten du har henvisning fra fastlegen eller ikke. Det er viktig at du er nøye og fyller ut de skjemaene du får tilsendt ved timebestillingen over flere dager. Om du velger å bestille time på nett kan du printe ut disse direkte fra websiden. Ved akutt oppstått hodepine kan du også få time hos nevrolog på dagen.

Altfor mange lider unødvendig sier lege Tine Poole. Det finnes svært mange ulike hodepinesykdommer, og disse behandles på ulik måte. Rett diagnose er viktig for rett behandling.

Migrene er en anfallsvis hjerneorganisk sykdom. Den rammer, barn, unge, menn og kvinner. Med en skreddersydd behandling kan du bedre mestre hverdagen med denne sykdommen. Har du 2-3 anfallsdager per måned som går ut over funksjonsevne og livskvalitet skal du tilbys forebyggende behandling.

Er du plaget av gjentakende hodepine?

Bestill en time til Botox behandling