Loading...
En helt spesiell atmosfære 2018-10-30T10:54:27+02:00

En helt spesiell atmosfære

Det intime og sjarmerende skipet til Hurtigruten Arctic Ski & Sail bidrar ekstra til en magisk stemning ombord. Her kan du treffe likesinnede friluftsmennesker fra inn- og utland og alle typer yrker, og som alle har det til felles at de er glade i å være på tur.

Meld deg på turen fra Tromsø til Lyngsalpene, eller en av de nye turene på Svalbard eller turen fra Tromsø til Svalbard nå!

Deilige toner pumpes ut fra DJ’ens høytalere på dekk etter dagens strabasiøse tur, mens lystige samtaler om heltemot og naturopplevelser surrer i bakgrunnen. Her kan du reise med en gjeng gode venner som ønsker seg en annerledes turopplevelse, men også møte mange nye mennesker på eventyr.

Som den stødige polarsirkelbåten den er, tar MS Nordstjernen tar deg frem som den trofast har gjort i over 50 år.

Her kan du lese mer om turen og melde deg på!

Det fantastiske skipet

MS Nordstjernen ble sjøsatt i Hamburg i 1956, og kom til Bergen som Hurtigruteskip samme året. Fra 1956 til 1994 gikk det i rotasjon i Hurtigrutefart. I 2006 feiret skipet 50 år som passasjerskip, og hadde da seilt en distanse som tilsvarer 150 ganger rundt ekvator. Skipet ble fredet i 2012, men har hatt en svært travel pensjonisttilværelse. I 2014 fikk det en totalrenovering, og er nå et moderne skip, stappfullt av norsk kysthistorie og en lun atmosfære. Som passasjer ombord i dette skipet vil du merke denne helt spesielle atmosfæren.

Det deilige kjøkkenet serverer mat med fokus på lokale råvarer i ekte Hurtigruteånd. Frokosten serveres klokken 7, og middagen blir servert når alle er tilbake på skipet (og selvsagt etter afterski) klokken 19.00.

Afterskien er ute på akterdekk hver dag etter skituren. Her kan man samles for å diskutere dagens tur og gi hverandre tips og triks.

Her er det buffet, med alle sjøens og kystens delikatesser og deilige retter.
Det har lenge vært et uttalt mål for Hurtigruten å servere mat fra lokale produsenter langs kysten. MS Nordstjernen er intet unntak. Sporty friluftsfolk trenger mye energi og god kost, og kjøkkenet står klart til å yte sitt beste for at alle skal bli mette. Konseptet heter Norways Coastal Kitchen og går ut på at Hurtigruten bruker kystens næringsrike matfat til å servere hel ferske råvarer. Slik blir maten så kortreist og smakfull som mulig.

– Dette er en helt fantastisk opplevelse, som alle bare MÅ få med seg. Maten, skipet, stemningen ombord og ikke minst vanvittig natur, gjør denne opplevelsen helt rå!

Guidene utarbeider hver dag en plan med skipets mannskap og drevne kaptein for at alle skal få bra sne å gå opp på, og kjøre ned på. Det, og det at alle gruppene går for seg selv var virkelig med på å sette prikken over i’en! Helt magisk!

 Pål Kragerud, deltaker 2017

Er du en av dem som ønsker å oppleve nordnorsk natur på sitt villeste og vakreste bør du begynne å planlegge nå. Mange av fjorårets gjester er så fornøyd at de allerede har meldt seg på en tur i 2018!

Meld deg på turen fra Tromsø til Lyngsalpene, eller en av de nye turene på Svalbard eller turen fra Tromsø til Svalbard nå!

Foto: Vegard Aasen, Eric James Ryan og Hurtigruten.

Hurtigruten Arctic Ski & Sail partner: