Loading...
Rått og vått med Redningsselskapet 2019-08-22T13:54:04+01:00

Rått og vått med Redningsselskapet 

Ved strandkanten i Horten bygger Redningsselskapet opp Europas ledende senter innen sjøsikkerhet og beredskap.
I fantastiske omgivelser tilbyr de konferanser og kick-off, der tøffe opplevelser og unike fasiliteter gir samarbeid og samhold.

De gule overlevelsesdraktene ligger på rekke og rad på kaikanten på Aker Brygge. Det er bare å få på seg drakten og trekke slalombrillene over øynene, for dette kan bli friskt!

Vi skal på tur med Redningsselskapet.


Destinasjonen er RS Noatun, Redningsselskapets nye, lekre senter for sjøsikkerhet, som ligger idyllisk til i sjøkanten like sør for Horten sentrum. Senteret leies også ut til bedrifter som vil samle sine ansatte til ulike events og konferanser.
Den ti mil lange Oslofjorden byr på sjeldent mange perler og kulturminner, mye mer enn Nesoddferga, Hovedøya, Oscarsborg og – for den saks skyld – kjølvannet til danskebåten.

Reisevei med vind i håret
En av de skjulte skattene er nettopp en firmatur med Redningsselskapet fra Aker Brygge til Noatun. Med vind i håret og et smil om munnen passerer vi øyene i Oslofjorden på vei sørover. Underveis får vi lære om sikkerhet og håndtering av hurtiggående fartøyer. En morsommere transportetappe skal du lete lenge etter!

Etter en snau time er vi fremme ved RS Noatun. Siden overlevelsesdrakten allerede er på, tar vi på oss svømmeføtter og hjelm og kaster oss i vannet. Vi simulerer skipsforlis og prøver å redde oss selv – under kyndig veiledning fra Redningsselskapets ansatte.

Stikkordet er sjøsikkerhet

Redningsselskapets visjon er at ingen skal drukne


Sjøsikkerhet er derfor rammen rundt eventer og konferanser på Noatun. Sjøaktivitetene gir intense opplevelser, både for landkrabber og sjøulker, og skaper samhold mellom kolleger.
– I tillegg får man mye kunnskap om sikkerhet generelt. Deltakerne lærer livredning – en kompetanse som kan være nyttig i hverdagen, sier Hanne Zimmermann, daglig leder for RS Noatun.

Uansett om målet er læring, teambuilding eller rett og slett ha det gøy sammen; det profesjonelle vertskapet skreddersyr opplegg etter behov. Mulighetene er mange og fasilitetene helt unike.

Les mer om RS Noatun sitt fantastiske aktivitetstilbud!

Minnerikt måltid
Etter noen timer i og på vannet blir appetitten sterkt forhøyet. Da er det godt å kunne kle av seg svømmeføtter, redningsvester og overlevelsesdrakter og tre inn i restaurant Njord, kanskje Hortens beste spisested. Her får du kortreist mat fra både fjorden og fra Vestfolds jorder og skoger. Maten er upåklagelig og stemningen likeså. Med panoramavinduer som slipper sjøen og lyset inn er stemningen satt for en minnerik kveld. Skulle været vise seg fra sin beste side kan maten nytes på terrassen med 160 spiseplasser og utsikt over Oslofjorden. På RS Noatun legges dessuten alt til rette for gode møter ved vannkanten. Her finner du topp moderne møterom og en konferansesal som rommer 200 personer.

RS Noatun arrangerer også kulinarisk teambuilding og kokketeater. Her kan du bli bedre kjent med kolleger og lære hvordan man ved enkel teknikk, godt samarbeid og gode råvarer kan skape store matopplevelser.

 

Et sted som ingen andre
RS Noatun er et unikt sted med tanke på mulighetene de tilbyr. Her kan du trene som en redningsmann, lære førstehjelp, navigere på sjøen under vanskelige forhold, være med på brannøvelse, livredning og redningsaktiviteter i bølgebasseng. Du kan prøve hurtigbåtsimulator, løse knuter på tid, overnatte i lavvolandsby, seile eller kjøre rib. Mulighetene er mange!
– Egentlig passer alle store og små anledninger hos oss, sier Zimmermann og fortsetter:

-Vi arrangerer sjøleir for barn og har ferietilbud til familier. Vi tar imot konfirmasjons- og bryllupsfester, konserter og både større og mindre selskaper. På RS Noatun er det også mulig å delta på en rekke typer kurs rettet mot både fritidsbåt, næringsliv og offshoresektoren.

Ekstra bonus
Overskuddet fra alle aktivitetene på RS Noatun støtter Redningsselskapets arbeid med å berge liv på sjøen.
Et opphold her kan med andre ord være en livredder for både deg, dine ansatte og folk langs hele kysten.

Book deres neste arangement hos RS Noatun og få en opplevelse dere sent vil glemme!

RS Noatun er Redningsselskapets kompetanse og -sikkerhetssenter.
Ved å samle all opplæring på ett sted, styrker Redningsselskapet sitt fokus på sjøredning ytterligere. Det stilles høye krav til mannskapet på redningsskøytene. På RS Noatun får Redningsselskapets frivillige og faste ansatte tilbud om den beste og mest moderne opplæringen innenfor navigasjon, søk og redningsarbeid (SAR). Her får også barn og unge tilbud om opplæring i sjøvett gjennom spennende aktiviteter.

Foto: Torgeir Are Sortehaug og RS Noatun