Julegavetips Urmaker Bjerke 2018-12-21T12:21:12+01:00

Loading...

Klokkeklare juletips

Julen nærmer seg med stormskritt. Her er Urmaker Bjerkes råd for en vellykket julehandel.

Tudor Black Bay S&G er en entusiastfavoritt som tåler aktiv bruk.

– Julehandelen er preget av gode opplevelser i butikken, med hyggelige kunder, og mange hyggelige overraskelser til de der hjemme, sier Aleksander Bjerke Opsahl. Butikksjefen for Urmaker Bjerkes avdeling i Nedre Slottsgate, syns det er spesielt gøy å hjelpe de som vil overraske sin kjære med en gave. Han vektlegger også tryggheten i at Urmaker Bjerke fører mange populære kvalitetsmerker.

– Oftest klarer vi å hjelpe kunden med å finne den perfekte gaven. Hvis mottakeren mot formodning ikke skulle bli helt fornøyd, har vi et stort og flott utvalg å kunne bytte til.

Joakim Bjerke, butikksjef for Urmaker Bjerkes avdeling på Karl Johan, kan fortelle at julehandelen starter tidlig – men at den for enkelte varer lenge.

– Det virkelige julerushet merker vi normalt den siste uken. Ja, vi holder faktisk også åpent noen timer på selve julaften. Vi prøver alltid å være forberedt med varer på lager. Er man på utkikk etter noe spesielt, vil jeg likevel anbefale å ta turen innom en av våre butikker, eller kontakte nettbutikken så raskt som mulig. Da kan man være sikker på at julen blir en suksess.

En penn fra Montblanc er tilbehøret alle setter pris på.

For de som er litt rådløse i forhold til hva man skal kjøpe eller ønske seg til jul, har de to butikksjefene flere gode råd å komme med.
– Hva som er den «riktige» klokken avhenger av person. Folk har ulike krav og bruksområder, og ikke minst ulik smak. Snakk litt med den du skal kjøpe gave til, og brått kan det kanskje vise seg at vedkommende vet nøyaktig hva han eller hun ønsker seg. Skulle man ende opp med å ta en liten sjanse, er det uansett betryggende å vite at klokkene vi selger er av høy kvalitet. Dette er gjenstander som er ment å vare i flere tiår, sier Joakim Bjerke.

Ikoniske Jaeger-LeCoultre Reverso gjør seg ypperlig som en klokke for finere anledninger.

Cartier Panthere oser klasse, og kommer i flere ulike varianter.

Smykker fra Bulgari gjør seg både godt alene, eller sammen med en matchende klokke.

Vacheron Constantin Overseas er en luksuriøs sportsklokke for feinschmeckere.

Ønsk deg noe du ikke har fra før, lyder rådet fra Aleksander Bjerke Opsahl. Han mener det ofte er lett å sette kreativiteten på autopilot, og oppfordrer til å velge noe litt utenfor boksen.
– Det blir så kjedelig dersom alle går med like klokker, like klær, kjører like biler, og bor i like hus. Hvorfor ikke prøve noe med farger? Eller noe som kan komplettere en eksisterende klokkesamling? De fleste har en hverdagsklokke, men hva med en klokke til fest, og finere anledninger? Hva med en egen sommerklokke?

– Jeg syns det er flott  når kvinner går med mekaniske klokker, og gjerne også noe med komplikasjoner. Mange kvinner kler seg jo ofte litt «bedre» enn oss menn, spesielt i forhold til at tilbehøret skal stå i stil med helheten. Vurderer du å kjøpe en klokke til din bedre kvinnelige halvdel, vil jeg råde deg til å ta en kikk i smykkeskrinet hennes før du kommer til oss. Da kan vi finne en klokke som matcher smykkene hun har, eller kanskje finne en klokke som matcher et nytt smykkesett hun ikke har, sier Aleksander Bjerke Opsahl.

Omegas populære Seamaster kom i år i en ny utgave.

Han trekker frem smykkene fra merkene Bulgari og Messika, som enkelt kan kombineres med klokker i de fleste prisklasser.

Hva skal man så gi «mannen som har alt»? Skal vi tro de to erfarne butikksjefene, er ikke det noe problem hos Urmaker Bjerke.
– Siden mange av klokkene vi selger har mekaniske urverk med automatisk opptrekk, er klokkewindere en gave som kan være midt i blinken. Vi fører slike windere fra flere kvalitetsmerker, og med plass til alt fra én til flere klokker. I avdelingen vår på Karl Johan, har vi dessuten flere alternativer til herrer. Mange setter pris på en flott penn fra Montblanc, eller kanskje noen små skinnvarer som belter, lommebøker, eller kortholdere fra samme merke, avslutter Joakim Bjerke.