Klokker til hverdag og fest 2018-12-21T10:36:37+01:00

Loading...

Sporty in-house – Tudor Black Bay Chrono byr på lekkert design.

Klokker til hverdag og fest

Dropp pulsklokken til dressen, og velg et ur som matcher antrekket – slik lyder rådet fra butikksjef Aleksander Bjerke Opsahl, hos Urmaker Bjerke.

Stadig flere nordmenn lar seg fascinere av klokker, og tiden hvor man kun hadde én klokke er forbi. For mange er klokken i dag et essensielt tilbehør, som kan være et tydelig uttrykk for personlig stil, eller et hint om en dypere klokkeinteresse.

Blå luksus – Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe er en luksuriøs dykkerklokke med en spennende historie.

Et mer bevisst forhold til klokker

– Det ble en gang sagt at en gjennomsnittlig nordmenn eier 1,7 klokker, mens en italiener har rundt 8. Fortsatt er vi nok et stykke unna våre venner ved Middelhavet, men det er helt klart at snittet her hjemme er på vei opp, forteller Bjerke Opsahl.

Nordmenn har fått et mer bevisst forhold til klokker, og ofte er de en del av en personlig historie. Noen arver klokker fra noen man er eller var glad i, og mange kjøper eller får klokker som markerer viktige begivenheter. Andre ganger dreier det seg om helt ukompliserte kjøp, hvor klokkeinteressen rett og slett har blitt pirret. Uavhengig av omstendighetene, er en kvalitetsklokke laget for å være en varig gjenstand, som med tiden får en egen historie, og personlig betydning for eieren.

Diskré eleganse – Breguet Classique Moonphase er luksus som hvisker fremfor å skrike.

Diskré eleganse – Breguet Classique Moonphase er luksus som hvisker fremfor å skrike.

Variasjon fryder

– Jeg syns det viktigste er at man bruker klokkene man har, og ikke gjemmer dem bort i en safe. I løpet av uken kler man seg opp til ulike anledninger, som jobb, trening, fest med venner, eller kanskje søndagsmiddag med familien. Antrekket varieres ofte, og det gir også rom for å bruke ulike klokker. Dropp pulsklokken til dressen, og velg et ur som matcher antrekket, sier Bjerke Opsahl med et lurt smil.

Han har imidlertid god forståelse for at mange har en aktiv hverdag med høyt tempo, og kravene dette kan stille til klokken. I Norge har vannresistente stålklokker ofte vist seg å være en vinner, uansett merke. Men også her finnes nyanser og valgmuligheter – fra det tøffeste og mest robuste, til det mer raffinerte og luksuriøse. Hva som er «rett», bør være et spørsmål om bruksområde, preferanser, og humør.

Den elegante og tidløse designen til Cartier Tank Solo har gjort den til en klassiker.

Klassisk dykkerklokke – Breitling Superocean Heritage II 42 er en vellykket nytolkning av et gammelt tema.

To er en begynnelse

– De mest klokkeinteresserte blant oss får nok aldri stor nok samling, men en god start kan være å ha en allsidig sportsklokke til hverdag og aktiviteter, kombinert med en enklere klassisk klokke til finere anledninger. En lekker mekanisk klokke med skinnrem, som gjerne matcher beltet og skoene, kan ofte være prikken over i-en for et stilsikkert antrekk ved formelle begivenheter, sier Bjerke Opsahl.

Usjenert tøffing – Hublot Big Bang Meca-10 Ceramic Blue er en innovativ klokke som ikke er redd for oppmerksomhet.

Usjenert tøffing – Hublot Big Bang Meca-10 Ceramic Blue er en innovativ klokke som ikke er redd for oppmerksomhet.

Men også de såkalte «dressklokkene», kan være langt mer allsidige enn man kanskje skulle tro. Kvalitet og tidløst design går aldri av moten, og mange av de «enklere» klokkene gjør seg også bra i mer avslappende omgivelser.

– Til syvende og sist handler det uansett om at man føler seg vel med klokken, og at den kan uttrykke brukerens personlighet gjennom design, farger, og materialer, avslutter Bjerke Opsahl.