Komplett Bedrift Drone 2019-04-10T10:51:59+02:00

Droneteknologien har gjort et kvantesprang

Mindre, raskere og mer presis er utvikling de fleste tror på, men denne gangen er det også billigere. Ja, du leste riktig – billigere.

Den nye fylkesveien på 2 km fra Garderåsen ned til Fetsund sentrum bygges ut av Statens vegvesen. De brukes Scan Survey til å se hvor mye masse de har tatt ut og hvilken type masse. For å best finne ut av dette bruker de Dronen Phantom 4 RTK.

– Vi i Komplett har fulgt den teknologiske utviklingen med argusøyne, sier droneansvarlig i Komplett Bedrift, Per-Erik Svendsen.

I en årrekke har Komplett Bedrift vært tungt inne på dronemarkedet.

– Siden 2018 har vi hatt en egen satsing på droner i Komplett Bedrift. Vi har solgt droner i mange år, men selve satsingen på DJI sine Enterprisemodeller skjedde i 2018 forklarer Svendsen.

– Selv om Phantom 4 RTK ikke får den samme oppmerksomheten som noen av de andre produktene fra DJI, er det sannsynligvis den viktigste dronen i 2019, og sannsynligvis også i 2020. Akkurat som DJI har herjet med konkurrentene i forbrukermarkedet, er de nå klare til å gjøre det samme i det kommersielle markedet. Men det er ikke det som er det mest spennende.

Det mest spennende aspektet ved Phantom 4 RTK er at kartlegging vil bli tatt i bruk mye raskere, og det vil føre til en rask vekst i mulighetene for kommersielle droner. Hinderet for å ta i bruk dronene er dramatisk redusert, og jeg er spent på å se hva som skjer videre.

Funksjonalitet

Phantom 4 RTK (Real-Time Kinematic) er den kommersielle versjonen av den populære dronen, DJI Phantom 4 Pro. Med en prislapp på ca. 45.000 kan Phantom 4 RTK virke dyr. Men egentlig selges dette systemet til en pris som er omtrent en tredjedel av prisen på eksisterende presisjonsdroner for kartlegging og landmåling. Det ser også ut til at Phantom 4 RTK vil utkonkurrere eksisterende løsninger på mange måter. Dermed er DJI ikke bare klar for å dominere markedet for kartlegging med droner. Enda viktigere er det at Phantom 4 RTK vil få fart på bruken av droner i kartlegging og vil bidra til fremveksten av en teknologi som vil forandre alt. Phantom 4 RTK forandrer alt, og her er 5 grunner til hvorfor!

Her er de 5 viktigste grunnene til at Phantom 4 RTK forandrer alt:

  • For en tredjedel av prisen i forhold til eksisterende løsninger har RTK-droner endelig en overkommelig pris.
  • Phantom 4 RTK er en integrert løsning fra markedets mest pålitelige droneprodusent. Trening, installasjonstid og nøyaktighet vil alle trolig bli dramatisk forbedret i forhold til eksisterende løsninger.
  • Kalibrert bildeforvrengning fører til enda bedre nøyaktighet.
  • Redusert antall Ground Control Points innebærer flere jobber på kortere tid, noe som sparer kundene for penger.
  • Batterikostnader og andre kostnader for å drive en Phantom er lave, og det er én grunn til at Phantom 4 Pro allerede dominerer markedet for kartlegging med droner.

– Med den nye droneteknologien er det mulig å geo-tagge bildene ned til centimeter-presisjon, bekrefter oppmålingsingeniør i Scan Survey, Ole Martin Gladhaug.

På skjermen ser ingeniørene tydelig hvilken masse som befinner seg i området.

– Vi bruker dronen til kartlegging, 3D-modellering og dokumentasjon i vårt arbeid. Vi bruker akkurat denne, i tillegg til andre større droner, fordi det er den første i denne prisklassen med RTK-funksjonalitet til en rimelig pris og terskelen for å benytte dronen da blir mindre, sier Gladhaug.

Med Phantom 4 RTK kan du geo-tagge bildene med centimeter-presisjon!

– Ole Martin Gladhaug