Moelven 2018-05-08T13:07:10+02:00

Når kun det beste er godt nok

Drømmer du om lukten av saltvann og sommervarme svaberg? Lyden av bølgeskvulp, måkeskrik og barneføtter som løper over et nylagt, tilnærmet vedlikeholdsfritt og miljøvennlig terrassegulv?

Sjekk ut Moelvens termofuru!

Termofuru er nordisk furu som er har gått gjennom en spesiell, men miljøvennlig varmebehandlingsprosess. Derfor kalles det også for varmebehandlet furu. Prosessen er basert på en kombinasjon av temperatur og vanndamp, og er fullstendig kjemikaliefri!

Gjennom denne varmebehandlingen fjernes alt organisk på en skånsom måte, og treet blir vesentlig forbedret. Det sprekker sjeldnere, fliser mindre og trenger mindre vedlikehold.

Se hvor enkelt det er å legge ny terrasse!

Lønnsomt over tid

For mange er terrassen med alt av dens vedlikehold, beising og oljing noe som opptar store deler av sommerferien år etter år. Med termofuru kan du la terrassen være helt for seg selv, det eneste den krever er en vask i året. Da vil gulvet få en lekker grå patinert farge, som sklir godt inn i naturen med svaberg og sjø og som bare blir finere og finere år for år.

Ønsker du en brunere farge på gulvet er det mulig å olje det. Da lønner det seg å bruke oljen som blir nevnt her.

Termofuru er lønnsomt over tid. Det er lett å se hvor lønnsomt det blir når du bruker litt mer penger på kvalitetsgulv, men som over tid er tilnærmet vedlikeholdsfritt.

– Med tanke på at fremtidig vedlikehold vil være minimalt, blir regnestykket enkelt. Det er billigere på sikt å velge varmebehandlet furu, sier direktør Odd Paulsen i Moelven Wood Prosjekt AS.

Her kan du selv se regnestykket!

Gulvet er lett å jobbe med fordi det er så tverrstabilt etter varmebehandlingen, og opptar og avgir fukt 30-60% saktere enn ikke varmebehandlet tre.
Dermed kan du tilpasse terrassen svært nøyaktig rundt knatter og knaus rundt hytta.

For terrasseentusiaster som Odd Paulsen syns han utviklingen i den norske skjærgården er rørende å følge med på:

– Terrassene som blir bygget i dag kontra de som ble bygget da jeg begynte med dette for 35 år siden, er så utrolig flotte. Kjempehyggelig samlingsplasser for hele familien med ulike soner og utekjøkken og alt mulig. Jeg blir helt beveget av å se det jeg, sier en Paulsen.

Her kan du se hvor enkelt det er å montere på en nøyaktig måte, med plettfritt resultat!

Med termofuru kan barna trygt løpe barbent over terrassegulvet helt uten at du trenger å bekymret deg for at de får flis!

Finn din forhandler her!