Loading...
OBOS 2018-12-17T10:58:12+01:00

Med solide røtter bygger vi fremtidens kontorbygg

På Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen er utbyggingen av Kværnerbyen godt i gang. Et av landets største boligby-prosjekter har tatt form, og du får deg en aldri så liten overraskelse når inngangen åpner seg under Lodalsbruene i vest. Plutselig er du der, i en egen liten by i byen. Det gir litt samme følelse som første gangen du gikk inn på Sørenga.
Er dette virkelig Oslo?

Det er like langt fra slottet til Oslo S som det er fra samme togstasjon til Kværnerbyen.

Området som på folkemunne blir kalt Kværnerdumpa ligger mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika, i bydel Gamle Oslo.

Alnaelven og den vakre Svartdalen byr på flotte turmuligheter og veien ned til folkelivet i Bjørvika er kort.

Det 150 år gamle industriområdet har fått et ansiktsløft de færreste hadde forestilt seg.

Den engang så triste tomten har forvandlet seg til et levende nabolag med arbeidsplasser, butikker, barnehager og et rikt kulturliv. Beboere som bor der har startet turgruppe, joggegruppe og håndarbeidsgruppe.

Det er med andre ord et hyggelig sted å være.

Slik vil nye Oslo K se ut i Kværnerdalen.

Det nesten 30 000 kvm store kontorbygget er planlagt ferdig om to år. Bygget er tegnet av Arcasa arkitekter og består av tre sammenkjedede bygninger. Bygningene blir moderne og bærekraftige hvor miljø blir et viktig fokusområde, sier Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS.  Birgitte Molstad forteller at det også blir fokus på delingskultur hvor det blir mulighet for å låne elsykler for de som trenger å komme seg raskt ned til sentrum og ønsker du tak over hodet kan du eventuelt benytte deg av byggets elbiler. Det legges vekt på miljøvennlige tiltak fra første dag, som at halvparten av alle kontorbyggets parkeringsplasser blir tilpasset elbiler.

Les mer om Oslo K

Takterrassene på det ti etasjes høye bygget gir en spektakulær utsikt over byen. Utleieansvarlig i OBOS Forretningsbygg, Hans Petter Hauge, sier det blir et fremtidsrettet bygg. Han er stolt av å være med på et prosjekt som vil romme mer enn 1500 arbeidsplasser.

– Det beste er beliggenheten. Bussen går utenfor døren, så her kan du nesten bare gå ut i tøflene. Du er ved operaen på fem minutter. Jeg tror få er klar over hvor sentralt det egentlig er.

Det er en tydelig spent Hauge som gleder seg til åpningen. Han forteller ivrig om bedriftsrestauranten de planlegger. Her skal sunn mat tilberedes og det skal være mulighet for å ta med seg middag hjem fra jobb.

Tilrettelegging for en fleksibel og stressfri arbeidshverdag er viktig. Derfor tilrettelegges det også for småbarnsforeldre. Et eget areal har blitt satt av til de minste i samfunnet. Har barnet planleggingsdag eller er for syk til en dag uten mamma eller pappa, så stilles et eget lekerom til disposisjon. Her kan du la minsten boltre seg med leker og andre barnevennlige fasiliteter, mens du selv får unna arbeidsoppgavene på en kontorpult like ved.

Oslo K representerer fremtidens arbeidsplass. Et miljøvennlig sted med en flott beliggenhet.
– Hadde det vært opp til meg, så skulle jeg gjerne ha jobbet der selv, avslutter en entusiastisk Hans Petter Hauge.

Trenger du nye kontorlokaler?