Smykker i tiden 2018-12-21T12:19:41+01:00

Loading...

Smykker i tiden

For et av smykkeverdenens mest innovative merker, er mote en konstant kilde til inspirasjon. – Et innslag av mote løser opp litt av det seriøse og «hellige» ved diamanter, mener Valérie Messika.

Som gründer, CEO, og Director Artistic, vet Valérie Messika godt hva hun snakker om. I 2005 etablerte hun det fasjonable smykkemerket Messika, og ble dermed den eneste franske kvinnen med et eget uavhengig smykkehus. Som datter av den berømte diamanthandleren André Messika, har Valérie Messika god forståelse for smykkeverdenens tradisjoner. Det Paris-baserte merket har imidlertid valgt en mer ungdommelig tilnærming til smykker og diamanter, til inspirasjon for nye generasjoner. I sommer ble det nyskapende smykkemerket introdusert i Norge av Urmaker Bjerke.

På bildet til venstre har Gigi Hadid på seg et utvalg “Move” smykker fra Messika. Foto: Messika

Messika “Move Classic” er tidløst elegant, men aldri kjedelig.

Messika ønsker å tilføre smykkedesign noe nytt. Våre smykker er en stilsikker blanding av det tidløse og det moderne, men alltid med en liten twist. Det handler om å få kvinner til å føle seg vakrere, uavhengig av alder. Jeg jobber også bare med diamanter, som jo nærmest er en del av mitt DNA. Disse stenene er naturens skatt, og i seg selv et symbol på noe evig, sier Valérie Messika.

I følge henne trenger det heller ikke å være noe motsetningsforhold mellom mote og tidløshet. For Valérie Messika kombineres en lidenskap for diamanter, med en kjærlighet for mote. Messikas hovedkvarter i hjertet av Paris, gir henne gode forutsetninger for å følge motebildet tett.
– Den store «oversize» blazeren ser ut til å bli en viktig del av garderoben i vinter, og er samtidig «veldig Paris». I tillegg er ulike «lappeteppe-design» trolig sesongens store stjerne. Dyreprint er også å finne overalt, for eksempel i form av leopard, og øgle. For min egen del har jeg en skinnjakke fra Balenciaga, som jeg bruker hvert år, og til hver sesong. For meg er den ganske enkelt tidløs.

“Move Noa” byr på Messikas karakteristiske tre bevegelige diamanter.

På smykkesiden trekker Valérie Messika frem kolleksjonen «Move», som en vedvarende og aktuell favoritt. Kolleksjonen omtales i dag som Messikas signaturserie, og kjennetegnes av tre bevegelige diamanter, satt inn i en gullramme.

– Move-kolleksjonen ble skapt i 2007, og var på mange måter årsaken til merkets tidlige suksess. Tre diamanter, én gullramme, og nærmest uendelige muligheter. Move ble raskt et «it-smykke», og er lett å bruke både i det daglige, og til mer pyntede anledninger. Mange har nok en tendens til å oppleve diamanter som noe veldig seriøst, men designet gjør den evige stenen til noe moderne, allsidig, og lekent. Mitt ønske er å gjøre den til et tilbehør brukeren ikke kan se for seg å leve uten. Kall det gjerne smykkenes svar på et par favorittjeans, eller en «little black dress», sier Valérie Messika.

“Move Classic” byr på en tidløs estetikk. Foto: Messika