Stig opp fra havet 2018-10-30T10:47:46+01:00

Stig opp fra havet

Tenk deg å rusle ut på dekk en tidlig morgen, kjenne den friske sjøluften mens du titter opp på toppen du skal bestige.

Nå kan du også få oppleve noe av det mest unike med norsk natur – den korte avstanden mellom fjord og fjell. Her i skjæringspunktet mellom hav og tinder har Hurtigruten lagt sin spektakulære tur Arctic Ski&Sail.

Hurtigruten Arctic Ski&Sail har Lyngsalpene som boltreplass og du kan være med å boltre deg. I tillegg til å være Norges kanskje aller flotteste skidestinasjon, er det også et av de vakreste og mest utilgjengelige skiområdene i landet.

Bli med på topptur nord for polarsirkelen!

Meld deg på her

Med MS Nordstjernen som base camp, blir du fraktet med RIB inn til land hvor det ellers ville vært vanskelig å komme til. Her er det fjellsider få mennesker har gått før deg.

Med en profesjonell guide kan du og fem andre utforske toppturer og randoneemuligheter i verdensklasse i trygge omgivelser. For Hurtigruten Arctic Ski & Sail er sikkerhet det aller viktigste. Derfor er det hele 17 guider om bord, som er klare til å ta med grupper på maks 6 personer på topptur på alle nivåer!

Og når dagens økt er tilbakelagt er det afterski på dekk i frisk sjøluft. Er du ekstra heldig får du kanskje sett en hval eller to mens du nipper til en øl også!

Norges råeste base camp

På MS Nordstjernen får du servert mat med spennende, lokale råvarer til alle måltider fra Norway’s Coastal Kitchen og det diskes opp til afterski med DJ på dekk når alle er tilbake fra dagens tur.

For best mulig turmuligheter er det lagt opp slik at båten kun kjører transportstrekninger om ettermiddag og om kvelden, og at det er ankret opp og stille om bord senest klokken 23.00 slik at alle kan få en god natts søvn og er opplagt og uthvilt til ny dyst dagen etter.

Bli med du også!

Guidene legger opp vanskelighetsgrad og tempo helt etter gruppens ønske, og ser an ferdigheter underveis. Samtidig vil de informere om alt man trenger å vite om snø og skredfare, og alt av utstyr som trengs til en slik type tur.

På den måten kan de som ikke har vært med på noe lignende før lære en masse nytt og spennende, og de mer erfarne bli utfordret på sitt nivå.

Guidene har bakgrunn fra Norske Tindevegledere. Kvalifisering gjennom NORTIND gir høy kompetanse på internasjonalt nivå for arbeid med mennesker i krevende natur. Disse tindeveilederne skal sørge for at sikkerheten til deltakerne er godt ivaretatt.

MS Nordstjernen ble pusset opp i 2014 og fremstår som et svært sjarmerende skip, hvor 100 heldige passasjerer får oppleve en intim og sosial atmosfære blant likesinnede.

Nyhet! I år har Hurtigruten Arctic Ski&Sail utvidet tilbudet og lanserer nye spennende destinasjoner. Bli med på topptur og frikjøring på uoppdagede Bjørneøya og Svalbard!

Et åttedagers cruise vil ta deg fra Tromsø, via Bjørneøya og til Svalbard – hele tiden med fokus på vill og rå naturopplevelser både til vanns og til lands!

Hurtigruten Arctic Ski & Sail 2018

– 3 dager og 3 netter med ski og seiling over Polarsirkelen i Norges vakreste skiområder
– Reis med erfarne, lokale toppturguider og stå på ski i små grupper tilpasset ditt nivå (maks 6 gjester per guide)
– Uformell, herlig atmosfære om bord klassiske MS Nordstjernen, med DJ og afterski på dekk
– Nyt fantastisk lokalmat fra Norway’s Coastal Kitchen

Meld deg på turen fra Tromsø til Lyngsalpene, eller en av de nye turene på Svalbard eller turen fra Tromsø til Svalbard nå!

Hurtigruten Arctic Ski & Sail partner: