Loading...
Von Doren 2018-12-17T10:02:30+01:00

Det norske klokkeeventyret Von Doren

De eksklusive klokkene fra Von Doren har allerede rukket å bli en suksess både i Norge samt USA og Sveits.
Likevel produseres de ikke på løpende bånd.
Hver klokke finnes kun i et begrenset antall eksemplarer nettopp for å bevare det unike og særegne.

Han er tidligere filmregissør og produsent – nå klokkedesigner, mannen fra det vakre Vestland. Det var her, blant fjord og fjell i Ålesund, at lidenskapen for klokker startet. Mannen er Øyvind Von Doren Asbjørnsen. Som 12 åring fikk han en gave fra sin oldefar, en sveitsisk klokke. Siden den gang har drømmen vært å designe sine egne klokker. I 2016 realiserte han drømmen og startet sitt eget klokkemerke.

Inspirasjon henter han fra de elegante linjene i hjembyens særegne Jugendstilsarkitektur og den dramatiske naturen på Sunnmøre. Han er også stor fan av den elegante stilen fra filmklassikere på 50- og 60 tallet, noe som gjenspeiles i designet.

Klokkene er klassisk vakre. Alle har sveitsisk urverk og dobbelthvelvet safirglass. Linjene er rene og kvalitet høy.

Designet er tidløs og skal kunne videreføres fra generasjon til generasjon, akkurat som klokken han engang fikk fra sin oldefar.

Verdensmester Magnus Carlsen fikk  en Grandmaster Caissa Automatic etter Norway Chess 2017. Klokken er limitert til kun 25 eksemplarer og ble utsolgt umiddelbart.

Den perfekte julegave

Er du på jakt etter den perfekte julegaven til mannen som har alt? Eller skal du unne deg noe ekstra fint til jul? Her er et utvalg av de tidløse klokkene til Von Doren:

Grandmaster Mark II – Open heart

Von Dorens fineste og mest kompliserte mekaniske ur har fått navnet Grandmaster.

En vakker og unik  automatisk klokke med 44 timers gangreserve, satt sammen for hånd i Sveits.

Gjennom det åpne “hjertet”  har du innsyn til balansehjulet, gangen, og deler av timehjulet. På baksiden har du innsyn til det selvtrekkende urverket gjennom safirglass.

Produsert i kun 200 eksemplarer.

En elegant og stilren klokke, med klassisk appell som vil utkonkurrere trender over tid.

Grandmaster Mark II – Traditional Dial

Denne stilrene klokken er laget i kun 300 eksemplarer. Den har en stålhvit skive med hint av perlemor. De koboltblå lansettformede viserne gir en elegant kontrast til den lyse skiven.

Sjakk og klokker

Von Doren Asbjørnsen er også mannen bak filmen “Prinsen av sjakk” samt produsenten av filmen “Magnus”. Verdensmester Magnus Carlsen og flere spillere i verdenseliten i sjakk eier en Grandmaster klokke.

Aksla Mark II Pure Black – Rosegull

En av Von Doren mest populære klokker. Den har et klassisk og elegant design med rene linjer. Time- og minuttmarkører samt kassen er i rosegull, som gir et eksklusivt uttrykk.

Alle Von Doren sine klokker er nummererte, så det kan det være verdt å sikre seg et eksemplar. Von Doren har også landets eneste Brand Store for automatiske klokker i Frognerveien i Oslo.

Tilbehør til klokkeentusiasten

Enhver klokkeentusiast vet at en klokke skal behandles med kjærlighet. Oppbevaring er viktig så en klokkeboks eller klokkewinder er  å anbefale.

WOLF er en Familiebedrift fra 1834, som drives av femte generasjon, og som produserer verdens fineste windere og klokkebokser. Se flere av WOLF produktene!