I 2017 inngikk Certina et samarbeid med Sea Turtle Conservancy – verdens eldste organisasjon for bevaring av havskilpadder. Nå har Certina lansert en eksklusiv spesialmodell, som markerer merkets støtte til Sea Turtle Conservancys viktige arbeid.

Skilpaddesymbolet har i en årrekke vært en del av Certinas identitet. Valget av skilpadden hadde sin bakgrunn i det sveitsiske merkets DS-konsept («Double Security»), som ble introdusert i 1959. Konseptet omfatter en rekke tekniske løsninger, som bidrar til ekstraordinær robusthet og resistens. Skilpaddens kraftige beskyttende skall, gjenspeiler DS-konseptets vern og beskyttelse av urets viktige deler.

1959 var også året da Florida-baserte Sea Turtle Conservancy (STC), begynte deres engasjement for å bevare de utrydningstruede havskilpaddene. I snart 60 år har STC arbeidet med studier og beskyttelse av disse mektige skapningene, og deres leveområder. Organisasjonen bidrar til å gjenoppbygge viktige skilpaddebestander, særlig i Karibia, Atlanterhavet og Stillehavet. STC er også involvert i politiske spørsmål, som påvirker skilpaddebestanden i kyst- og havområder, med fokus på vern av reirområder og vandringsruter i havet.

Certina DS Action Sea Turtle Conservancy er en eksklusiv spesialmodell, hvor deler av overskuddet fra salget gis i støtte til STCs viktige arbeid. Den eksepsjonelle klokken trives like godt under, som over vannet, og er en ekte dykkerklokke etter den strenge ISO 6425-standarden. DS Action Sea Turtle Conservancy er utstyrt med et roterbart bezel i anodisert aluminium, med beskyttede markeringer utført i Super-LumiNova®. Kassen i stål måler 43 mm i diameter, og følger Certinas DS-konsept. Det er derfor ingen overraskelse at klokken er vannresistent til hele 300 meter. Med safirglass i front, og dykkerforlengelse på lenken, er DS Action Sea Turtle Conservancy en klokke som er klar for enhver utfordring.

Den blå sekundviseren, og den matchende skriften i «Diver’s Watch 300 m», er en diskré referanse til STCs offisielle farger. Tradisjonen tro, er klokkens skrudde baklokk dekorert med en skilpadde. Denne gangen er det imidlertid ikke snakk om Certinas velkjente skilpaddesymbol, men derimot STCs unike logo. På innsiden arbeider Certinas innovative urverk, Powermatic 80. Det selvtrekkende mekaniske urverket byr på høy presisjon, og hele 80 timer gangreserve ved fullt opptrekk. Certina DS Action Sea Turtle Conservancy er tilgjengelig hos merkets norske autoriserte forhandlere, og har en veiledende pris på 6.990 kroner.

Certina har i en årrekke vært kjent for dykkerklokkene sine, og det finnes flere modeller innenfor DS Action Diver serien. De tre modellene avbildet under har en veil. pris på 6.990,- kroner.:

Finn din nærmeste autoriserte Certina forhandler her.