Baselworld og SIHH er som kjent de mest anerkjente klokkemessene i verden. Årets nyheter har Urmaker Bjerke skrevet om tidligere, men nå har også flere av disse skattene kommet i butikkene.

Nyheter fra Cartier, IWC, Jaeger-LeCoultre og ikke minst Rolex kan nå fås hos Urmaker Bjerke.

 

Det er 50 år siden Jaeger-LeCoultres første Memovox Polaris ble laget. For å markere dette lanserer Jaeger-LeCoultre den helt nye Polaris-kolleksjonen. Ny i år er Polaris Chonograph, denne modellen kommer i stål og har blå eller sort urskive, og du kan velge mellom lenke eller skinnrem. Den kommer også i en versjon med gult gull med sort rem i alligatorskinn.

 

 

150 år med urmakeri

IWC Portugieser Chronograph Edition «150 Years» er som navnet indikerer hentet fra den store jubileumskolleksjonen. Dette er en oppdatert utgave av den populære og etterspurte Portugieser Chronograph. Det er ikke bare utenpå klokken er oppgradert, den kommer også med et nytt og dekorert urverk som er synlig gjennom glasslokket av urkassen. Klokken kommer i to versjoner, begge i stål, en med lakkert blå urskive og rhodiumbelagte visere og en med blå visere og en hvit lakkert urskive. IWC har begrenset produksjonen og det finnes bare 2000 av hver modell.

 

Cartier Santos – et utrolig samarbeid mellom to innovatører

Historien om Santos går helt tilbake til 1904 og legenden Alberto Santos-Dumont. Da pioneren innen fly og innovasjon møtte Louis Cartier ble de enige om å lage et ur som skulle tåle ekstreme påkjenninger og som Santos-Dumont kunne bruke mens han fløy. Dermed ble uret Santos de Cartier til.
Nå ser det igjen dagens lys – men i en litt annen drakt. Santos de Cartier kommer i størrelse medium og large, og med et «QuickSwitch» system for å enkelt kunne bytte mellom rem og lenke. Samtidig som lenken har et «SmartLink» self-fitting teknologi som gjør at man lett kan endre lengden selv.

Cartier Santos Automatic i stål er i størrelse large og måler 39,8 mm. Tallskiven er sølvfarget og uret drives av det automatiske urverket 1847 MC. Modellen leveres på en stållenke med «SmartLink» system og det medfølger en kalveskinnsrem med foldespenne.

 

Oppdatert utgave av en moderne klassiker

Denne moderne klassikeren av en klokke er en av verdens mest anerkjente og gjenkjennelige. Med sitt utseende har den overlevd utallige trender og perioder og er som alltid like populær. Den kom på markedet for første gang på 1920-tallet og i 2018 kommer den i ny utgave.
Oyster Perpetual Datejust 36 mm kommer denne gang med nytt urverk og redesignet urkasse. Rolex gjør store grep på det ikoniske uret fra 1945 og gir det et skikkelig ansiktsløft. Den nye Datejust tilbys med to versjoner Rolesor, som er blandingen av stål og gull. Rolex kombinerer både Oystersteel og Everose samt Oystersteel og gult gull.

Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.