Den store klokkemessen Baselworld er over for denne gang. Tradisjonen tro var Certina på plass, som en av messens utstillere. I syv dager presenterte den spreke 130-årsjubilanten en rekke spennende nyheter.

Tøffing fra fortiden

Certina DS PH200M har utvilsomt vært Certinas mest omtalte modell på årets messe. Og det er ikke ufortjent – Certina har gjort et dypdykk i deres historiske katalog, og gjenskapt en nært legendarisk dykkerklokke fra 1967. Men det ville vært for enkelt å lage en blåkopi, så Certina har foretatt noen tekniske forbedringer. Kassens størrelse ble justert opp til 42,8 mm, som er mer i tråd med dagens preferanser. Urverket ble samtidig oppgradert til Certinas Powermatic 80, som er et moderne selvtrekkende urverk produsert av søsterselskapet ETA, og med en gangreserve på hele 80 timer. Pluss på et vintage-inspirert buet glass i hesalite, 200 meters vannresistens, og resultatet er en skikkelig godbit av en klokke. Veiledende pris er 5.990 kroner.

Finn din Certinaforhandler her!

Robust som et skilpaddeskall

Certina DS Action Sea Turtle Conservancy, er en eksklusiv ny spesialmodell. Her går deler av overskuddet fra salget til organisasjonen Sea Turtle Conservancy, og deres arbeid for å bevare den utrydningstruede havskilpadden. DS Action Sea Turtle Conservancy er en ekte dykkerklokke etter ISO 6425-standarden, og er basert på Certinas DS-konsept («Double Security»). Safirglass og skrukrone gjør klokken eksepsjonelt robust, og beskytter mot elementene – ikke helt ulikt et skilpaddeskall, som i en årrekke har vært en del av Certinas grafiske identitet. DS Action Sea Turtle Conservancy er vannresistent til 300 meter, og drives av et selvtrekkende Certina Powermatic 80-urverk. Veiledende pris er 6.990 kroner.

Full tidskontroll

Certina DS Action GMT Powermatic 80, er Certinas tolkning av den perfekte GMT-klokken. GMT-funksjonen innebærer en ekstra timeviser, som opererer på en egen 24-timers skala. Dermed kan man enkelt følge tiden i to tidssoner, og attpåtil vite om det er dag eller natt. DS Action GMT Powermatic 80 kommer i totalt tre varianter, hvor forskjellen ligger i farger og finisj, samt valget mellom rem eller lenke. Fellesnevnerne er et moderne og stilfullt design, en diameter på 43 mm, safirglass, og en vannresistens på hele 200 meter. Samtlige bygger på en variant av Powermatic 80, hvor urverket for anledningen er en spesiell GMT-utgave. Veiledende pris er fra 8.190 kroner.

Månefase til henne og han

Certina DS-8 Moon Phase og DS-8 Lady Moon Phase, viser Certina fra en mer elegant side. Begge modellene er drevet av et avansert Precidrive quartz-basert urverk, med egen indikator for månefase. Urverkene har en eksepsjonelt høy presisjon, med et avvik på kun +/- 10 sekunder per år. Safirglass og 100 meter vannresistent er en selvfølge. Utgaven for herrer har en kasse på 40 mm, og kommer i totalt fire ulike varianter. Disse omfatter kasse i stål eller rødt PVD-gull – svart, brun eller sølvfarget skive med sunray-finisj – skinnrem eller lenke. Samtlige med et moderne klassisk design, som egner seg like godt til hverdags som til dressen.

Dameutgaven er skalert ned til 32 mm, og fåes i tre ulike varianter. Utgavene i rødt PVD-gull og stål, byr på en lekker lys skive med perlemor-finisj. Varianten i «bi-color» stål og rødt PVD-gull, har fått en varmere brun-tonet skive, med sunray-mønster. Tre forskjellige uttrykk, men alle like stilfulle. Både herre og dameutgaven har en veiledende pris fra 4.190 kroner.

Finn din Certinaforhandler her!