Bli en stjerne i styrerommet ved hjelp av House of Control
Bli en stjerne i styrerommet ved hjelp av House of Control

Når CFO håndterer kontrolloppgavene raskere og riktigere, frigjøres tid som de smarte bruker til å løfte blikket og jobbe mer strategisk.

 

– Det er gjerne CFO i selskapene som er våre kundekontakter. De forteller oss at den stålkontrollen som de har fått over selskapets forpliktelser og tilhørende kontantstrømmer, gjør dem til foretrukne ressurser på styrerommet, sier Carl Fabian Flaaten, som selv er CFO i House of Control.

Enkelt og kraftig verktøy

Kontrollen har de fått ved å ta i bruk Complete Control, en norsk og brukervennlig løsning som umiddelbart gir presis og fullstendig oversikt over bedriftens eiendeler, avtaler og forpliktelser.

– Enhver CFO vet at dagene så altfor ofte fylles med “må-ting”; alle de mer eller mindre viktige oppgavene som alltid haster. Samtidig er CFO fullt ut klar over at hun eller han har opparbeidet seg mer forretningsinnsikt enn de fleste. Denne kompetansen bør brukes til enda viktigere strategiske oppgaver for bedriften. Da gjelder det å ha tid til å løfte blikket, sier Flaaten.

Bestill en demo i dag – så kan du også bli en stjerne i styrerommet.

Full kontroll hos Skousen

Majken Pape, CEO i hvitevaregiganten Skousen, er blant de over tusen begeistrede kundene:

Majken Pape, CEO i Skousen
Majken Pape, CEO i Skousen

Som økonomidirektør i Søstrene Grene innførte jeg House of Controls kontraktstyringsverktøy for å optimalisere driften i det daglige. Den erfaring har gjort det mulig å implementere Complete Control effektivt i Skousen, så vi kan bruke den på ledelsesnivå med det samme. Vi har arkivert våre 150 leje- og franchisekontrakter, og vi har nå et overblikk og en trygghet, som Excel slett ikke kan gi, sier Pape – Referanse: Skousen

Slik blir du en strategisk rådgiver

Men hvordan skal CFO få tid til å konsentrere seg om disse “kan-tingene”? Rapporten “Tar du styringen?” fra PwC er en benchmarkundersøkelse av effektivitet i norske økonomifunksjoner. Blant rapportens overordnede konklusjoner finner vi forutsetningene for at CFO kan bli en strategisk rådgiver:

  • Den gjennomsnittlige økonomifunksjonen bruker nesten tre ganger så mye ressurser som de beste økonomifunksjonene.
  • De beste utnytter mulighetene i sine ERP-systemer og bruker tilgjengelig teknologi i større grad.

PwC er tydelige på hva som er resultatet av dette: “De beste økonomifunksjonene bidrar med økonomisk innsikt og råd til utviklingen av hele selskapet.”

Kontroll er i seg selv viktig for CFO sin status. Fordi: Det er selvsagt imponerende å kunne presentere selskapets kostnader, eiendeler, avtaler og forpliktelser både raskt og nøyaktig. Slik bygges også tillit til at CFO kan bidra til mer.

– I praksis handler det om å bruke smarte og tilgjengelige verktøy f.eks. digitalt arkiv for avtalehåndtering, kontraktsstyring og oppfølging av forpliktelser. Våre mer enn tusen kunder har i skrivende stund registrert over 170.000 eiendeler ved bruk av Complete Control – og nesten like mange avtaler, sier Flaaten.

Han sier at veien til stjernestatus for CFO går gjennom å bruke de sparte ressursene på strategisk rådgivning for selskapet. Riktige tall som er raskt tilgjengelige, åpner for uante analysemuligheter for CFO. Sammen med den opparbeidede innsikten i bedriftens “helse”, har CFO alle forutsetningene for å bli en strategisk viktig person for styret og ledelse.

Bestill en demo i dag – så kan du også bli en stjerne i styrerommet.

MELD DEG PÅ NYHETSBREV
House of Control sender hver måned ut interessante artikler om ledelse, økonomi og styringsverktøy gjennom sine nyhetsbrev. Meld deg på vårt nyhetsbrev HER.