BASELWORLD 2018: Høy presisjon og bunnsolid kvalitet, har gjort Certina til en sveitsisk Norges-favoritt. Men merket har også en rik historie knyttet til havforskning. Nye Certina DS PH200M, børster støv av et stykke stolt Certina-historie.

På 60- og 70-tallet, tok Certina initiativet til å demonstrere hvor robuste klokkene deres faktisk var. Via engasjement i en serie høyprofilerte forskningsprosjekter og ekspedisjoner, ble klokkene utsatt for kraftige påkjenninger i både svimlende høyder, og de mørkeste dyp. Erfaringene inspirerte Certina til å utvikle klokker spesielt tilpasset et liv under vann. En av disse var dykkerklokken DS PH200M.

Certina DS PH200M leveres i en unik klokkeboks.

I likhet med forgjengeren, er DS PH200M en klokke som tåler tøffe tak under krevende forhold.

Årets nye DS PH200M, er et velkomment gjensyn med den svært kapable dykkerklokken fra slutten av 60-tallet. Den svarte skiven med det karakteristiske røde krysset, sverdviserne, og det roterbare bezelet med dykkerskala, gjør klokken slående lik den barske forgjengeren. Et tydelig buet glass av hesalite, bidrar til en ekstra dose autentisitet, mens kassens diameter har vokst til mer tidsriktige 42,8 mm. Klokken leveres med en elegant rem i kalveskinn, som ved hjelp av en hurtigskift-mekanisme, kan byttes ut med en tidsriktig NATO-rem i svart og grå tekstil.

Likheten til den gamle originalen, strekker seg likevel langt forbi det overfladiske.  Som forgjengeren, er nye DS PH200M basert på Certinas DS-konsept («Double Security») fra 1959. Et komplisert system av pakninger, skrudd krone, og solid baklokk, sørger for at klokken er vannresistent til hele 200 meter. I likhet med forgjengeren, er DS PH200M en klokke som tåler tøffe tak under krevende forhold.

Vendes klokken rundt, møter blikket Certinas velkjente skilpadde-logo. Under det solide baklokket, tikker merkets innovative mekaniske urverk, Powermatic 80. Det automatiske urverket trekker seg selv ved bruk, og har en gangreserve på hele 80 timer. DS PH200M byr på en moderne tilnærming til mekanisk presisjon og driftsikkerhet, i et ytre som gir tydelige nikk til fortiden.

Certina DS PH200M får en veiledende pris på 5.990 kroner, og blir tilgjengelig hos norske autoriserte Certina-forhandlere.