Maritimt i sommer. Det maritimt inspirerte armbåndet er sommerens største trend for menn! Klokke fra Gant.

 

Norske menn har tradisjonelt sett holdt seg til klokke som sitt eneste smykke, men den tid er forbi.

Nå har det endelig blitt trendy for norske menn å bruke smykker i tillegg til klokker sier innkjøpssjef i Bjørklund, Nina Bjølseth. Armbånd for menn har nemlig entret motearenaen for fullt det siste året, og det er ingenting som tyder på at det kommer til å avta i nærmeste fremtid. Armbånd passer like godt til dressen som til fritidsantrekk og kommer i ulike farger og utforminger. Dette har blitt en kjempetrend for menn verden over, og endelig også i Norge.

(Daniel Wellingtonklokkene er nette og lette i sommer, og passer utmerket til det oransje Felixarmbåndet)

– Tradisjonelt sett ser vi at en del herresmykker har vært ganske mørke i fargen og kraftige i uttrykket. Den nye Felixkolleksjonen til Bjørklund, har mange lette smykker i friske farger som er spesielt flotte i sommersesongen vi går inn i nå, sier Bjølseth. I utlandet har herresmykker vært vanlig i mange år, men norske menn har ikke brukt smykker i like stor grad. Når det nå lanseres en nettere mer sporty mote blir trenden lettere å forstå og identifisere seg med også for norske menn.

Felixkolleksjonen inneholder blant annet stener som hematitt, agat og tigerøye, ekte stener som er lette å sette sammen andre smykker eller ved siden av klokken. Enkle stenarmbånd passer godt ved siden av et flettet skinnarmbånd. Et slikt skinnarmbåndet står også fint til en dresskledd anledning.

(En dresskledd anledning er perfekt til dette skinnarmbåndet)

Sommerens smykketrend er armbånd som passer perfekt ved siden av klokken, for eksempel med en sommerlig nylonrem, populært kalt natorem. Nylonremmen som først ble sett på 70-tallet av det britiske militæret.

(Fritidsklokken med nylonremmen og det grønne armbåndet frisker opp antrekket)

Remmen ble først tatt i bruk av det britiske forsvaret i 1973 og skulle sørge for at urkassen forble på eksakt samme sted på armen trass ulike utfordringer. Dersom nylonremmen ble tredd på undersiden av urkassen lot nettopp dette seg gjøre. I senere tid har remmen blitt produsert i mange forskjellige farger og mønstre, og har stadig vært tilstede i motebildet.

Daniel Wellington er det svenske kometmerket som har skutt fart på klokkehimmelen den siste tiden, og disse klokkene er nå tilgjengelige på nett hos Bjørklund og i utvalgte butikker. Daniel Wellingtons klokker har også ulike versjoner av den såkalte natoremmen, som passer perfekt ved siden av armbåndene på en sommerbrun arm!