Det å gi en fin klokke i gave blir stadig mer og mer populært. En klokke er en gave som representerer en stor begivenhet, og er et minne du har evig.

Konfirmasjoner, morgengave eller store bursdager kan være utfordrende når det dreier seg om å handle gave. Da er en klokke et meget godt og sikkert valg. Det er et flott minne om en stor dag, som varer livet ut og som kommende generasjoner kan ha glede av.

På våren er det ofte spesielt mange merkedager som dette, i tillegg til store festdager. Det er også lov å kjøpe en gave til seg selv, som du kan bruke på slike festdager.

Det er også blitt mer vanlig å kjøpe en klokke til sin nyfødte sønn eller datter, som gjerne er en spesiell modell som kom ut samme året som barnet ble født.

Urmaker Bjerke har satt opp en liste med sine anbefalinger til gaver til de ulike dagene.

Morgengave:

 

Morgengaven til henne kan gjerne være en flott klokke. Norske kvinner er sporty og liker klokker de kan bruke til daglig og som tåler en del. Det er ofte sportsur som er blant de mest populære modellene til kvinner, med stållenker og diamanter på skiven eller bezelen. En ettertraktet modell er Rolex Datejust 31 mm med stållenke og diamanter på skiven.

 

Dersom hun ønsker seg et pynteur er den nye modellen til Omega De Ville Tresor et godt valg. Denne modellen måler 36 mm, har urkasse i 18 karat Sedna gull og diamanter elegant plassert på bezelen. På kronen sitter det en diamant og selve kronen er polert i HyCeram som gir et ekstra skinnende resultat. En klassisk klokke med elegant design!

 

 

Smykker i morgengave er også et klassisk valg. Av smykkemerker er Bulgari et av de mest ettertraktede på markedet. Navnet Bulgari oser italiensk eleganse og dyktighet og merket er både klassiske og nyskapende designet. B.zero1 er Bulgaris største og mest populære serie og finnes både i ring, halssmykke, armbånd og ørepynt.

 

 

Morgengaven til ham bør være den ultimate klassiske klokken med tidløs design. Her er IWC’s Portofino et strålende valg. Simply classic sier IWC om sin Portofino Automatic. Dette har i mange år vært deres suksessoppskrift: tre visere og en diskre datovisning. Mer trenger den heller ikke. Den runde urkassen på 40 mm er svært enkel og denne modellen i stål har en sølvfarget tallskive og leveres på en sort alligatorrem. Urverket er automatisk, kaliber 35110, og har en gangreserve på 42 timer når den er fullt opptrukket.

 

Den nye Jaeger-LeCoultre Polaris kolleksjonen egner seg godt til han som ønsker seg en klokke han kan bruke daglig. Jaeger-LeCoultre Polaris Chonograph er i stål, måler 42 mm og har stoppeklokkefunksjon. Uret drives av deres eget automatiske urverk Calibre 751H som består av 262 deler og har en gangreserve på ca 65 timer. Tallskiven er sort og har hvite selvlysende tall og timemarkører for optimal lesbarhet i mørket.

Konfirmasjonsgave:

Urmaker Bjerke ser en tydelig trend når det gjelder å gi robuste klokker som kan brukes daglig til konfirmanten.

Den klassiske Tag Heuer Aquaracer i stål er derfor den perfekte klokken til en konfirmasjonsjente. Klokken har en 32 mm urkasse, tallskive i hvit perlemor med diamantindekser, samt en diamantbesatt bezel, datovisning klokken 3, ripefritt safirglass, er vanntett til 300 m og har et quartz urverk.

 

Dersom du ønsker å gi et mer klassisk og tidløst ut kan Cartier Tank egne seg godt til dette. Denne modellen er i stål og leveres på sort skinnrem med foldespenne. Urkassen måler 31×24,4 mm og tallskiven er sølvfarget med de karakteristiske blå viserne og quartz urverk.

 

TAG Heuer Formula 1 er populære modeller til konfirmasjonsgutten. Den modellen som er avbildet her kommer med en blå tallskive, kassemålet er 41 mm, den har datovisning klokken 3, safirglass, er vanntett til 200 m og leveres på en stållenke.

Mansjettknapper fra Montblanc er en gave mange vil sette pris på i mange år fram i tid. Montblanc Button Cover Cuff kan brukes på skjorter uten hull til mansjettknapper ved at man klipser mansjettknappen over knappen på skjorten.

Gaven til deg selv:

For mange er en flott klokke i god kvalitet selve symbolet for suksess og sparer i lang tid for å få kjøpe seg en når man har oppnådd noe stort.

 

Ønsker man en klokke med et særegent design er Panerai et god alternativ. Dette merke er italiensk design på sitt beste, med sveitsisk kvalitetsurverk. Luminor 1950 3 Days måler 47 mm og kommer i polert stål. Urverket er Panerais P.3000 kaliber, et manuelt opptrekksverk som er designet og utviklet av Panerai på deres Neuchâtel fabrikk. Uret har en sort tallskive og leveres på en brun skinnrem. Det medfølger også en ekstra rem, samt verktøy til å bytte disse med.

 

Patek Philippe Twenty~4- er designet til den raffinerte, aktive kvinnen som søker et ur som viser hennes stil og kan brukes til alle anledninger. Hver modell reflekterer perfeksjon innen håndverket, og den buede silhuetten av kassen er et kjærtegn for det feminine håndleddet. Modellene kommer både i stål og i gull, med diamanter og med forskjellige farger på tallskiven – så her kan du enkelt finne din favoritt!

 

 

 

Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.