Apple HomePod er en smarthøyttaler med veldig god lyd. Foto: Apple.

 

Konseptet smarthøyttaler med stemmestyrt assistent er spådd en stor fremtid. Mange har allerede skaffet seg en, mens mange venter på at de skal komme med norsk språk.

Uansett mener de fleste ekspertene at dette kommer til å bli en integrert del av de fleste hjem i nærmeste fremtid. Når det kommer, er derimot mer usikkert.

Eiendomsmegler og partner i PrivatMegleren Allé Philip Magnussen, har ikke sett den helt store bølgen enda, men ser at det er på vei:

– Foreløpig ser vi lite til dette. Det som vi sakte, men sikkert ser mer av er sentralstyrt lyd og lys knyttet opp mot nettbrett eller mobil. Med tanke på at denne teknologien er ganske lett tilgjengelig, men så lite utbredt gjør at jeg personlig tror at det vil ta litt tid før smart høyttalere blir en del av de fleste husstander. Men at det er på vei er det jo ingen tvil om.

En av de største fordelene med en slik høyttaler er at den kan redusere mobilbruk og skjermtiden betraktelig for deg og din familie. En stemmeassistent gjør ideelt sett veldig mye av det du bruker en smarttelefon til. Du kan styre lyd og lys, skrive e-post og sms, lese nyheter, sjekke værmelding, bestille mat, flybilletter, ringe og mye mer.
Det blir en del av smarthus-systemet i huset og kan kobles opp mot at fra TV til stekeovner.

Alle smarthøyttalerne som har kommet på markedet er små og hendige, lekre og enkle i designet og passer godt inn i et moderne hjem.

Stemmestyring er også spådd en stor fremtid innen e-handel, men det kan se ut som det er et lite stykke til vi er der. Hverken i USA, hvor smarthøyttalerne er mest utbredt, eller i Norge, er handling over nett noe folk bruker smarthøyttalerne til.

Foreløpig er ingen av leverandørene som leverer med norskspråklig stemmeassistent, men er du glad i engelsk eller ønsker å bli det, kan du boltre deg i smarthøyttalere fra Amazon, Apple, Google eller Samsung.

Det verserer diverse rykter om at det bare er et tidsspørsmål før det er på plass på norsk, de heteste ryktene er vel for tiden at det er Google som er fortest ute med det.
Uansett, alle apparater som kan redusere skjermtid er en god nyhet!

3 ulike smarthøyttalere:

Apple HomePod Denne er svært bra på lyd, men spiller bare Apple Music. Høyttaleren måler opp rommet og stiller seg inn for best mulig lyd. Siri er stemmeassistenten Apple lanserte i 2011 som også er med på denne HomePod’en.

Amazon Echo kommer i flere ulike størrelser, helt ned til størrelsen av en litt stor hockeypuck. Her er det Alexa er stemmeassistenten, og smarthøytaleren har blitt veldig populær i USA.

Google Home skal etter sigende være bare noen måneder unna norsk lansering. Google assistant. Kobles til IFTTT som gjør det mulig å koble den til hundrevis av tjenester.