Det mannlige kjønnshormonet testosteron er essensielt for livskvalitet og sexlyst. For enkelte menn vil testosteronnivået svekkes så mye i overgangsalderen at testosterontilskudd er eneste redning.

 

– Det er få som prater om forandringene som kommer med årene, og mange lider nok i det skjulte uten å være klar over hvor viktig det er å ta grep, sier organisk kjemiker, Rolf Wiggo Sandnes.

Enten du vil det eller ei byr overgangsalderen på redusert testosteronnivå, og etter fylte 40 vil nivået synke med om lag 1–2 prosent i året. Friske menn med sunn og aktiv livsstil vil kunne bremse reduksjonen, men det er ofte ikke nok.

– Faktorer som tidligere sykdomsbilde, høyt alkoholkonsum og fedme kan dessuten bidra til å svekke testosteronnivået i større grad, sier Sandnes.

Start forebyggingen av testosteronmangel i dag. Kjøp T+ for menn.

– Mange menn mister sexlysten fullstendig

Mindre energi, dårligere humør og redusert sexlyst er noen av de vanligste plagene for menn med lavt testosteronnivå.

– Mange menn mister fullstendig lysten på sex, noe som naturligvis svekker livsgnisten, sier Sandnes.

Andre opplever mer alvorlige plager, som mørke depresjoner og total impotens.

– Testosteron er livsviktig, og menn som har farlig lavt nivå må begynne på testosterontilskudd for å bli friske. Testosterontilskudd fås vanligvis i form av krem som skal smøres på overkroppen, og for å få legemiddelet må du først til konsultasjon hos fastlegen, forklarer Sandnes.

Reseptfritt alternativ til testosterontilskudd

De fleste menn slipper heldigvis å ty til så drastiske tiltak som testosterontilskudd. For mange holder det å frigjøre mer av testosteronet som er bundet i kroppen. Trening og balansert kosthold bidrar til dette. I tillegg er det lurt å supplere med T+, et kosttilskudd for menn bestående av urter, vitaminer og mineraler. Kosttilskuddet inneholder blant annet Furosap, noe som bidrar til å øke nivået av fritt testosteron med i snitt 46 %.

– T+ vil kunne bidra til at du gjenvinner energien og gleden i hverdagen – og at du igjen får lyst til å hoppe til køys, sier Sandnes.

Start forebyggingen av testosteronmangel i dag. Kjøp T+ for menn.