En boligalarm har ikke hva det engang var. Nå kan du blant annet finjustere sensorene så kjæledyrene kan bevege seg fritt hjemme uten at alarmen blir utløst.

Verisures nye og forbedrede kameradetektor har raskere bildeoverføring og bedre bildekvalitet enn tidligere. Verisures boligalarm kommer med kamera som tar fem bilder på rad dersom alarmen utløses. Det vil si at den kun tar bilder dersom alarmen er skrudd på og utløses.

Slik ser det altså ut når alarmen går og bildene blir tatt. Foto: Verisure

Kameradetektoren tar bilder ved utløst alarm og bildene sendes kryptert inn til alarmsentralen. Her behandles og lagres bildene etter gjeldene lovbestemmelser i personopplysningsloven, altså er de kun gjeldene for alarmoperatørene i syv dager. Bildene utleveres aldri til kunde, men kan overlates til politiet dersom det foreligger en anmeldelse for straffbar handling.

På denne måten kan kameradetektoren avsløre innbruddstyver, men ikke ta bilder i boligen så lenge dere selv er hjemme. Det blir dermed mye lettere for alarmstasjonen å avklare situasjonen raskt.

Nå er det også slik at følsomheten på detektoren kan justeres, slik at mindre kjæledyr kan bevege seg fritt i hjemmet med alarmen aktivert. Når bevegelser forårsaket av kjæledyr (på inntil 35 kg) ignoreres, unngår du falske alarmer.

Ta testen – få pris på boligalarm!

Sikkerhetseksperten svarer

Mange har fått et tett forhold til databehandling og overvåkning generelt i løpet av det siste året. Det at man kan se hvem som kommer og går til enhver tid, tror du det gjør at folk føler seg overvåket?

– Tjenesten for å se hvem som kommer og går, er forbeholdt kunden selv. Slik at våre alarmoperatører kun vil se hvilken bruker som har tastet sin kode i forbindelse med utløst alarm. Vanlig betjening, vil kun være tilgjengelig for kunden selv, sier Kenneth Hovde Omdal, Security Expert i Verisure.

Verisure Kameradetektor sikrer både hjemmet ditt og privatlivet til familien din. Bilder kan kun tas når «helsikring» er aktivert.

Helsikring betyr at hele alarmsystemet er aktivert, og at familien er ute av huset. Dermed kan dine kjære slappe helt av, og vite at med dette kameraet er det kun boligen som blir overvåket.

Fremtidens boligalarm – bedre og sikrere

Sikkerhetseksper Hovde Omdal tror utviklingen vil gå videre mot flere integrerte tjenester i systemene.

– Det vil gjøre boligen din sikrere og enklere å bruke. Tilgjengelighet og brukervennlighet for kunden er viktige faktorer. Detektorer og sensorer i huset vil trolig ha flere funksjoner, for eksempel at man kan styre lys av og på ved bevegelse når man er hjemme, mens de utløser alarm, når man ikke er hjemme, avslutter Hovde Omdal.

Ta testen – få pris på boligalarm!