EY søker flinke folk med erfaring! Derfor vil du i denne artikkelserien få et innblikk i hvordan det er å jobbe i EY, for å se om dette kan være din neste arbeidsplass. Vi går bak EYs fasade i Bjørvika, og blir kjent med noen av de ansatte, deres hverdag og suksessrike karrierer. Hvordan løser de egentlig den daglige kabalen? Med en krevende og utfordrende jobbhverdag og et innholdsrikt privatliv skulle en tro at dette var veldig komplisert, men er det egentlig det?

Astrid, 30 år, ivrig skiløper og advokatfullmektig

Astrid Bruland har tidligere satset aktivt på langrenn og liker fremdeles å holde seg i aktivitet. Som Advokatfullmektig i EY liker hun å jobbe litt senere på hverdager for å kunne ta helt fri i helgene. Slik satser hun mot målet sitt – å bli partner i EY.

Hvordan kombinerer du karriere og privatliv?
– Min samboer Øyvind er profesjonell skiløper og reiser mye, jeg prøver derfor å prioritere å dra litt tidligere fra jobb de ukene han er hjemme. Ellers foretrekker jeg å heller jobbe litt sent på hverdagene og ta helt fri i helgen, jobber derfor så godt som aldri i helgene.

Dagene hennes varierer veldig, fra standard 8.00-16.00 til å bli sittende på kontoret utover kvelden. Hun har alltid med seg pc hjem, slik at hun kan logge seg på hjemmefra dersom det er noe som haster.

– Noe jeg synes er veldig bra i EY er at det ikke er sånn at man må sitte lenge på jobb bare for å vise at man sitter lenge på jobb! Jeg tar stort sett alltid jule-, påske- og sommerferie. Hvis jeg må jobbe litt i ferien logger jeg meg bare på fra der jeg er. Jeg har aldri opplevd at jeg må dra inn til kontoret, forteller hun.

Hva er dine tanker rundt skjermtid?
– Jeg har ikke noen spesielle tanker rundt skjermtid. Jeg mener man må gjøre den jobben som kreves avhengig av de oppdragene man jobber på. Jeg er likevel opptatt av totalbelastning på kroppen, så hvis jeg sitter lenge foran pc’en en kveld prøver jeg å enten løpe en tur ute når jeg kommer hjem eller gå en ekstra omvei fra t-banen for å få litt frisk luft. Da sover jeg bedre etterpå også.

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.

Hun spår en fleksibel jobbhverdag i fremtiden med økt bruk av hjemmekontor og fleksibel arbeidstid. Dessuten spår hun at fysiske møter blir oftere og oftere byttet ut med skype-møter og alle saksdokumenter lastes opp på server så man kan hente det man trenger uansett hvor man jobber fra.

For egen del liker jeg godt det sosiale med å ha kolleger rundt meg, så jeg kommer nok fortsatt til å sitte mye på kontoret.

Hvordan skal man få de flinkeste folkene til å ville jobbe i EY?
– Jeg tror mange er opptatt av fleksibilitet. I EY Advokatfirma (hvor jeg jobber) er det også helt legitimt å dra tidlig for å for eksempel hente i barnehage eller følge opp barna på andre måter. Etter det jeg forstår fra venner i andre advokatfirmaer er det ikke alle steder det er sånn. Tror EY kan tiltrekke seg mange flinke folk nettopp pga at firmaet har så stort fokus på work/life balance. I tillegg tror jeg EYs teknologisatsing er spennende for mange. Det å være et stort internasjonalt selskap gjør at man har mye støtte til å satse på dette (både økonomisk og kompetansemessig).

Hva slags personer ønsker du deg i teamet ditt?
– Personer som alltid gjør sitt beste, som tør å si ifra hvis det er noe de er usikre på og som synes det er viktig å ha det hyggelig på jobb!

Vil du jobbe med Astrid?

EY trenger erfarne medarbeidere!
Advokatfirmaet i EY (TAX & LAW) skal ansette 10 nye advokater og advokatfullmektiger. Du vil arbeide sømløst med EY-kontorer fra hele verden, som består av over 2200 advokater i over 80 land, innen fagområdene teknologi, transaksjoner, bank, finans, forsikring, fast eiendom og generell forretningsjus.
Hos oss jobber du i fellesskap med våre skatteeksperter, økonomer, revisorer, analytikere, tekniske IT eksperter og andre kollegaer med relevant bakgrunn. Ønsker du å jobbe med store og spennende selskaper som opererer både nasjonalt og internasjonalt vil vi gjerne snakke med deg!

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.