Familien Løve opplevde sitt store ferie-mareritt mens de var i USA. Deres tre år gamle sønn ble rammet av sykdom, og det som skulle være en drømmeferie ble isteden en lang strøm av besøk på legesentere. Heldigvis gikk det bra til slutt, mye takket være reiseforsikringen de hadde gjennom Tribe.

– Turen var planlagt som en tre ukers rundreise, spekket med nye steder og opplevelser. Startpunktet var Naples i Florida hvor vi skulle ha en ukes solferie sammen med noen venner. Derfra skulle vi videre til Orlando og Disney – noe gutten vår hadde sett frem til i lang tid. Siste stopp var en konferanse i North Carolina, før vi skulle ta flyet hjem fra Atlanta. Med andre ord så hadde vi et tett program og mye kjøring foran oss, forklarer pappa Per Kristian Løve.

Dag 1: Feberen setter inn

Så skjedde det som ikke skulle skje. Sønnen på 3 år blir syk allerede første dagen og termometeret viste over 40 i feber. Ingen smertestillende hjalp. Familien så seg nødt til å ringe samarbeidspartneren til Tribe forsikring – SOS International.

Les mer om Tribes reiseforsikringsavtaler her! 

– Hos SOS International ble vi møtt av et fantastisk personale som gjorde alt de kunne for å gi oss det vi trengte. De ordnet med besøk på legesenter til oss, og da vi kom frem var alt gjort klart for oss.

Og som om ikke problemkvoten var fylt opp for en ferietur, viste det seg at både mor og far i familien også hadde blitt smittet, og trengte legebehandling. Heldigvis var både Tribe og SOS International nok en gang meget behjelpelige.

På legesenteret ble det konstatert at sønnen hadde fått influensa type A.

– Det forklarer jo hvorfor han hadde så høy feber hele tiden. Han var helt slapp og orket ikke annet enn å sove og drikke litt innimellom. Heldigvis var de svært dyktige på legesenteret og hjalp oss med alt av informasjon, sier Løve.

En ulykke kommer sjeldent alene….

Og som om ikke problemkvoten var fylt opp for en ferietur, viste det seg at både mor og far i familien også hadde blitt smittet, og trengte legebehandling. Heldigvis var både Tribe og SOS International nok en gang meget behjelpelige.

– De gav oss beskjed om å ta vare på kvitteringer for medisinen vi brukte, og ellers bare passe på helsa vår. Da vi ankom legesenteret i Orlando fikk jeg og kona konstatert samme tilstand som sønnen vår, og vi fikk samme medisinske behandling, sier han.

Planene om den fine USA-ferien hadde fått seg en alvorlig knekk.

– Ferien og planene vi hadde lagt før vi reiste til USA ble veldig amputert. Men vi forsøkte å gjøre det beste ut av det, tross sykdommen, fortsetter han.

Sønnen ble sykere

Sønnen ble ikke bedre, snarere tvert imot, og i samråd med leger i SOS ble de enige om å dra til et barnesykehus så fort de kom til North Carolina. Her ble de godt ivaretatt, og fikk medisin, hvile og væske jevnlig.

Ettersom sønnen nå viste små tegn til forbedring, ble de enige med legene i SOS om å prøve å reise hjem på planlagt reisedag. Og endelig fikk familien en etterlengtet opptur – reisen hjem gikk bedre enn de hadde fryktet.

Tett oppfølging

Tribe var veldig gode til å ringe og høre hvordan det gikk med oss underveis. De fulgte opp at vi fikk alt vi hadde behov for, og gjorde oss oppmerksomme på hva vi måtte ta vare på av kvitteringer og bilag, slik at vi kunne få igjen utgiftene på reiseforsikringen. Også i ettertid var de gode på å kommunisere med oss, og vi fikk tilbakebetalt en stor del av turen på grunn av sykdommen som rammet oss, forteller Løve.

Hendelsen har gjort ham mer oppmerksom på hva den viktigste funksjonen til en reiseforsikring er.

– Det er lett å tenke at eneste grunnen til at jeg trenger reiseforsikring er hvis jeg mister bagasjen eller noe blir stjålet. Men aha-opplevelsen vår på denne turen var hvor utrolig viktig det er å ha et godt forsikringsselskap i ryggen når du først blir syk på tur.

– Det kunne fort blitt mye bekymring og en stor belastning med all sykdommen vi ble utsatt for, men det var utrolig befriende å ha et forsikringsselskap som backet oss opp og hjalp oss på den måten Tribe og SOS International gjorde i vårt tilfelle, fortsetter han.

God tur – igjen!

Opplevelsen til tross – familien er ikke skremt, og med erstatningspengene på bankkontoen er de klare for nye ferieeventyr.

– Det at de betalte tilbake store deler av ferien vår, gjør at vi kan planlegge turen på nytt og gjennomføre reisen en gang til. Da forhåpentligvis uten at noe sykdom kommer i veien!

Les mer om Tribes reiseforsikringsavtaler her!