EY søker flinke folk med erfaring! Derfor vil du i denne artikkelserien få et innblikk i hvordan det er å jobbe i EY, for å se om dette kan være din neste arbeidsplass. Vi går bak EYs fasade i Bjørvika, og blir kjent med noen av de ansatte, deres hverdag og suksessrike karrierer. Hvordan løser de egentlig den daglige kabalen? Med en krevende og utfordrende jobbhverdag og et innholdsrikt privatliv skulle en tro at dette var veldig komplisert, men er det egentlig det?

Christine, 38 år, reiselysten prosjektleder i EY

Christine Bergan er engasjert i jobben, som hun synes er både spennende og utfordrende. Hun jobber med prosjekter innen helsesektoren, og er glad for at hun får jobbe aktivt med store, viktige og samfunnsaktuelle nasjonale prosjekter.

– Jeg ønsker å bidra til at befolkningen opplever et helsevesen som samarbeider om de beste løsningene; både for å holde folk friske og for å yte støtte og hjelp til de gruppene som trenger ekstra oppfølging, sier Bergan.

Hva bruker du mye tid på i livet ditt, utenom jobb?
– Vi har et 100 år gammelt hus på Bekkestua, med relativt stort uteareal. Det betyr at vi bruker en del tid på oppussing og hagearbeid. Vi forsøker også å bruke så mange helger som mulig om sommeren på familiehytter i Langesund og i Kungshamn. Barna går på flere aktiviteter; håndball, ridning og langrenn så hverdagskabalen med kjøring, henting og heiing på barn er en aktivitet jeg forsøker å delta i. Jeg er også veldig glad i å reise, og er så heldig å få reise en del i jobb, i tillegg til familieferier verden over. Innimellom jobb og familie, forsøker jeg å få tid til både venner og litt trening. Det blir heldigvis lettere og lettere å kombinere ferie med både venner og familie.

Glad i å reise: Christine er fornøyd med å kunne reise både i jobb og privat. Her i Hongkong.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
– Jobben min består av å lede prosjektteamet mitt, møter med kunder, potensielle kunder, tjenesteutvikling, forberede og holde presentasjoner, og masse annet spennende. Dersom jeg ikke er på jobbreise, forsøker jeg å ha morgenen hjemme med barna. Det betyr at jeg er på kontoret mellom 08.30 og 09.00. Jeg forsøker å dra hjem igjen i tide til å spise middag med familien. Så logger jeg meg ofte på igjen etter middag, og jobber litt på kvelden. Jeg forsøker å ha helt fri ihvertfall en av dagene i helgen.

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.

Hvordan kombinerer du karriere og privatliv?
– Vi har masse hjelp av blant annet besteforeldre. Livet hadde ikke gått rundt uten all hjelpen vi får, spesielt fra moren min, i tillegg til at vi begge har fleksible arbeidstider og fordeler oppgavene mellom oss.

Christine forsøker å være nøye på å begrense skjermtiden når hun er med barna, men innser at det kan være vanskelig. I tillegg mener hun at teknologien har gitt oss store fordeler når det gjelder å holde kontakt.

– Vi har for eksempel familiealbum på google photo, der vi deler bilder og kommentarer nesten hver dag. Det gir oss muligheten til å være litt «tettere på» for eksempel broren min og hans kone, som har bodd i utlandet i mange år, og de besteforeldrene som bor litt lenger unna og dermed ikke ser oss like ofte. Facetime og Skype gjør det mulig å ha «face-to-face» samtaler, selv om jeg er på reise uten familien, sier Bergan.

Fremtidens jobbhverdag, hvordan ser den ut? 
– Jeg tror vi kommer til å jobbe enda mer med digitale løsninger, vi kommer til å satse på læring, og alltid stille de gode spørsmålene. Enda flere team blir sammensatt av personer med ulik kompetanse; tverrfaglige team som er nysgjerrige på nye områder og ikke «bare gjør det som vi alltid har gjort».

Hvordan skal man få de flinkeste folkene til å ville jobbe i EY?  
– Ved å sikre at folk hele tiden får utvikle seg og lære nye ting og ved at vi er fleksible i arbeidshverdagen og tilpasser til den enkelte. Vi får jobbe med beslutningstakere på høyt nivå i samfunnet. Det er engasjerende og krever høy faglig kompetanse, dyp sektorkunnskap og folk som brenner for det de jobber med.

Hva slags personer ønsker du deg i teamet ditt?
– De bør være nysgjerrig, engasjerte, og må brenne for å gjøre en forskjell. De må ønske å lære noe nytt hver dag, være proaktive, og komme med forslag til hvordan vi kan utnytte ny teknologi i EY, i prosjektgjennomføringen vår og hvordan kunden kan muliggjøre nye løsninger.

Vil du jobbe med Christine?

EY trenger erfarne medarbeidere!

Christine er en viktig brikke i et av Norges største kompetansemiljøer innen e-helse. e-helse er en av våre viktige satsingsområder innen Technology Consulting, som jobber i grensesnittet mellom teknologi og forretning for både private og offentlige kunder. Hos oss finner du problemløsere med ulike bakgrunner, et globalt tankesett og folk som liker å jobbe sammen. Vi teamer internt, men også utover EYs grenser, med samarbeidspartnere som IBM, Microsoft og SAP for å nevne noen. Vi tar utgangspunkt i kundenes strategiske utfordringer og bistår hele verdikjeden fra utforming av strategi til prosjektgjennomføring og porteføljestyring.

Teknologilandskapet er mer utfordrende og komplekst enn noensinne og vi investerer mye i Technology consulting i Norge, Norden og globalt. Ønsker du å løse teknologirelaterte problemer som er av virksomhetskritisk karakter så er kanskje EY stedet for deg?

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.