Like fin til hverdag som til fest: Diamantsmykker setter prikken over i’en på et hvert antrekk.

 

Opp gjennom historien har den vært like myteomspunnet som det har vært ønsket og begjært. Fra første gang mennesket la øyne på denne stenen for over 2000 år siden, har den på magisk vis fortryllet verden.

En naturlig diamantslip har hele 57 ulike fasetter (flater), og den reflekterer lyset perfekt. Derfor er det kanskje ikke så rart at alles øyne faller på denne stenen med et sukk, og har gjort det siden tidenes morgen. Ikke bare er stenen det hardeste av alle naturlige mineraler og noe som oppstår i jordens indre, den er også utrolig vakker å se på.

Bjørklund har lenge vært en aktør man forbinder med diamanter, men i november lanserte de den bredeste diamantkolleksjon de har produsert hittil, med eget design. I kolleksjonen de har satt sammen er det alt fra ringer og kjeder til øredobber. Av ringer finnes det blant annet allianseringer som er mulig å bygge på, og enstensringer i klassen 0,10 karat fra kr 4498,- og helt opp til 2,00 karats diamantringer til en pris på kr 339 500,-.

Stor sten. Bjørklund har diamanter i alle prisklasser, her er den største varianten som har en 2,00 karats diamant.

 

 

 

 

Kolleksjonen er det gullsmedene på Norges største gullsmedverksted som står for. På Bjørklunds verkstedet på Brobekk, sitter det en gjeng gullsmeder med lang og bred erfaring fra bransjen. Flere av de har vært med på å utvikle og designe hele kolleksjonen. Og det er en kolleksjon de er svært stolte av.

-Nå håper vi kundene liker diamantsmykkene våre like godt som oss! Sier gullsmed Eva Lofthus.

De er designet med tanke på hvordan ringen oppfører seg når den får et slag, og hvordan de brukes av norske kvinner og hele tiden med et klassisk uttrykk som utgangspunkt.

-Hele prosessen har tatt flere år med planlegging, også den faglige delen. Vi har tatt utgangspunkt i et klassisk og tidløst design som kan vare gjennom generasjoner, dersom man tar vare på smykkene sine. Smykkene tåler vanlig hverdagsbruk, men det er viktig å tenke på å ta av seg smykker når man trener, luker i bed og rydder i boden. Det gjelder ikke bare diamantsmykker, men alle smykker man vil ta vare på. Man skal huske på at selv om diamanten er det hardeste materialet, er gull fortsatt et mykt materiale og kan skades forklarer Lofthus.

Lang prosess har gitt fantastiske produkter. 7. november ble denne diamantkolleksjonen lansert i Bjørklunds butikker.

En diamant vil aldri eldes eller gå av moten og smykkene er derfor ikke bare til en generasjon, men gjerne en gave til flere generasjoner enn deg selv, dersom man tar vare på smykkene på en ordentlig måte. For at smykkene skal beholde sin glans og verdi anbefaler vi en tur på service ca 1 gang pr år, for å påse at klør og fatninger fremdeles sitter godt, og for at smykkene skal kunne få en profesjonell rens. På den måten vil smykkene skinne som første dagen du brukte det. Denne kolleksjonen med høyekslusive diamanter er laget slik at den skal kunne bringes videre fra generasjon til generasjon.

Det er mange som har forsøkt å forstå seg på denne hemmelige uslåelige kombinasjonen kvinner og diamanter. Uansett er det vel bred enighet om at det er lite som er så fint å få i gave som et diamantsmykke. Diamanter representerer det evige, noe som er så vakkert som kan holder seg naturlig ren, vakker og skinnende. Det er lite som kan sammenlignes med det å få et vakkert diamantsmykke i gave.