POPULÆR: – Tech-gigantene er Amerikas børslokomotiv og svært likvide aksjer, sier Henrik Sommerfelt i CMC Markets.

 

Ni av de ti mest handlede aksjene blant tradere hos CMC Markets globalt er tech-giganter som Amazon, Apple og Tesla. Les mer om hvilke aksjer, indekser og råvarer som er trader-favorittene her.

Drøyt 60.000 tradere over hele verden handler CFDer (Contracts for Difference) knyttet til alt fra aksjer, råvarer, valuta og indekser gjennom CMC Markets prisbelønnede plattform. Handelsplattformen gir god innsikt i stemningen blant kundene som handler hos CMC Markets. Hva er populært å kjøpe? Hva selges?

Denne artikkelen tar for seg hvilke aksjer, råvarer, valutakryss og indekser som er mest populære blant CMCs kunder de siste 6 månedene.

Åpne en demokonto og øv deg på råvarehandel helt uten risiko.

Disruptive tech-selskaper på topp

Alle de fem mest omsatte aksjene er alle velkjente, amerikanske tech-selskaper: Amazon, Apple og Tesla er topp tre, etterfulgt av ikke mindre kjente Microsoft og Alphabet.

Amazon knuste nylig resultatforventningene i tredje kvartal, og aksjen ble belønnet med et kurshopp på 13 prosent. Dollarverdien av denne kursstigningen intradag tilsvarte mer enn 400 andre S&P 500-noterte selskaper. Samlet hittil i år er Amazon-kursen opp nærmere 50 prosent mot S&P 500s 15 prosent, og er vinneren blant børskjempene. Kursoppgangen har gjort Amazon-grunnlegger Jeff Bezos til verdens rikeste person og en yndling blant tradere.

Apple er nest mest omsatt, selv om selskapet fortsatt er «storebror» med en markedsverdi på utrolige USD 842 milliarder mot Amazons 529 milliarder. Til tross for en periode med avtakende inntektsvekst og moderate salgsanslag for iPhone 8, er Apple fortsatt det klart største amerikanske børsnoterte selskapet.

En annen nykommer på topp-tre listen er Tesla. Med lanseringen av Model 3 tar elbilprodusenten steget inn i det masseproduserte «folkebil»-segmentet og satt et hårete mål om å produsere 500.000 biler allerede neste år. Til tross for rykter om treg produksjon og galopperende kostnader, har investorene beholdt troen på at seriegrunder Elon Musk vil revolusjonere bilindustrien. Tesla har tilnærmet like stor verdi som GM, til tross for at de to selskapene solgte henholdsvis 76.230 og 10 millioner biler i fjor.

– Amazon, Apple og Tesla er alle sterke merkevarer som tradere har et nært forhold til og «mener noe om», sier Henrik Sommerfelt om selskapene som er mest omsatt blant CMCs tradere. Foto: Fredrik Warbo/Hegnar Agenda

MEST OMSATTE PRODUKTER HOS CMC MARKETS:

Råvarer
1 Gull
2 Olje (brent)
3 Olje (WTI)

Aksjeindekser
1 Germany 30
2 US 30
3 US SPX 500

Aksjer
1 Apple
2 Compass Group
3 Facebook

Valuta
1 EUR/USD
2 AUD/USD
3 USD/JPY

Fornyet olje-optimisme

Gull og olje er fortsatt de mest omsatte råvarene blant CMCs kunder. Gull, som historisk sett har blitt sett på som en motsats til aksjer, omsettes på Comex-børsen i New York. Når investorer tror at aksjemarkedet skal falle flytter de gjerne midlene sine til gull fordi råvaren ofte er negativt korrelert med aksjekurser. Både nordsjøoljen (Brent) og den amerikanske lettoljen (WTI) er på topp tre av populære råvarer blant investorene hos CMC Markets.

– Olje er den mest omsatte råvaren blant tradere i Norge, noe som skyldes at veldig mange her til lands har et forhold til råvaren, sier Sommerfelt.

Åpne en demokonto og øv deg på råvarehandel helt uten risiko.

Oljeprisen har doblet seg siden bunnoteringen på under USD30/fat i starten av 2016, men har fortsatt et stykke igjen til toppnivået i 2014 på over USD 110/fat.

Tradere sverger til Tyskland

Rekordene har stått for fall på flere vestlige børser hittil i år, deriblant den tyske aksjeindeksen DAX, amerikanske Dow Jones og norske Oslo Børs. Det er tyske DAX og det avledede produktet Germany 30 som er mest omsatt blant kundene hos CMC Markets. Den tyske indeksen er sett på som et symbol på europeisk økonomi, Tyskland er Europas desidert største økonomi. Hittil i år er DAX-indeksen opp vel 15 prosent, vel over avkastningen for hele 2016 på snaut syv prosent. Den neste indeksen på topp-listen er en avledning av amerikanske Dow Jones-indeksen, som er opp over 18 prosent i år. På en tredjeplass over mest omsatte indekser er UK 100 som bygger på britiske FTSE.

– DAX-indeksen er en meget likvid indeks. Det innebærer blant annet at handelskostnadene er lave, noe som gjør indeksen interessant for de mest aktive traderne. En høy andel av våre kunder er europeiske, men DAX-indeksen er populær blant kunder over hele verden, sier Sommerfelt.

Åpne en demokonto og øv deg på indekshandel helt uten risiko.

Dollar på topp

Etter indekser følger valuta som den mest omsatte aktivaklassen hos CMC Markets. Den amerikanske dollaren er med i alle de mest omsatte valutakryssene hos CMC Markets. Størst aktivitet er det i EUR/USD, så GBP/USD og AUD/USD. En handel i EUR/USD innebærer eksempelvis at en trader satser på at euroen svekker eller styrker seg mot dollaren.

– Valutamarkedet er verdens største og mest likvide marked, og derfor et spennende marked for tradere. Både USD og AUD er valutaer som anvendes i viktige råvaremarkeder eller er påvirket av råvaremarkedene. Australske dollar er, som den norske kronen, drevet av prisene på sentrale råvarer som økonomien er eksponert mot, avslutter CMC Markets-sjef Henrik Sommerfelt.

Lyst til å prøve trading i aksjer, indekser, råvarer eller valuta? Åpne en demokonto hos CMC Markets eller ønsker du å søke om en livekonto med en gang?

Mobilappen finnes på App Store eller Google Play.

Denne artikkel er til generell informasjon og er ikke ment å gi handels- eller investeringsrådgivning eller noen personlige anbefalinger. Informasjonen skal ikke danne grunnlag for din handels- eller investeringsbeslutning. CFDer er produkter som handles på margin og innebærer en høy risiko for din kapital. Tap kan overstige innskudd.