Panerai har vært kjent for sin produksjon av egne urverk, men har også brukt urverk fra ETA i sine rimeligste modeller i Luminor kolleksjonen. Det er det nå slutt på, og med det nye inhouse urverket P.6000 er Panerai 90 prosent selvforsynt. De siste ti prosentene lages i fellesanlegget til Richemont i Val Fleurier, og det er jo i den nærmeste familie.

Luminor Logo er en hyllest til de første 44 millimeter klokkene fra Panerai som ble lansert i 1997 da Richemont tok over produksjonen. Klokkene har den markante OP-logoen synlig over sekstallet på urskiven i enten hvitt eller blått. De første moderne versjonene av Luminor og Luminor Marina ble tilbudt med to remmer, en i lær og en i gummi. Dette sortimentet er ut¬videt og nå kommer modellene som har den blå OP-logoen med en flott tekstilrem i blått eller grått, og den grå remmen har også fått sømmer i blått som er en liten, men fin detalj som hinter til den maritime historien til Panerai.
De to modellene, Luminor Base Logo og Luminor Marina Logo, med hvite urskiver har sandfargede selvlysende visere og «dot» time¬markører, noe som gir klokkene et stilig retropreg. Klokkene kommer i seks versjoner, er bygget rundt det nye manuelle urverket P.6000 og har en gangreserve på tre dager.

Luminor Due skiller seg litt ut hos Panerai som kanskje er mest kjent for sine klokker i store størrelser. I denne kolleksjonen er klokkene både slankere og har en diameter helt ned til 38 millimeter. Den lille størrelsen er nok den største nyheten fra Panerai, særlig siden Luminor Due tidligere kun har kommet i 45 millimeter. Klokken kommer nå også i 42 millimeter. Dette er en god nyhet for alle som liker Panerai, men som har slanke håndledd.
Luminor Due 3 Days Automatic i den minste størrelsen kommer i stål og rødt gull, har nytt automatisk urverk med tre dagers gangreserve fra samproduksjonen med Richemont.

Tekst: Kristian Haagen

 

Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.