Føler du deg trøtt, svak i kroppen og er uten energi? For menn over 40 år er det en naturlig grunn til dette.

Her kan du gjøre en enkel energitest

Mangel på det mannlige kjønnshormonet testosteron kan føre til at du føler deg sliten, både mentalt og fysisk. Hormonet testosteron produseres naturlig i kroppen. Menn har høyere testosteronnivåer enn kvinner, dette er årsaken til at menn har større muskler, mer hårvekst og en mørkere stemme.

Men jo eldre du blir, desto mindre testosteron blir produsert i kroppen din. Testosteronmangel er en av de viktigste årsakene til at menn i overgangsalderen føler seg energiløse og slitne.

Hva hjelper mot tretthet?

Den naturlige produksjonen av testosteron avtar gjennom årene, men det er mulig å få kroppen i gang igjen. Å trene regelmessig, spise sunt og få nok søvn er viktig for testosteronproduksjonen – men du kan også hjelpe kroppen ved å ta et kosttilskudd som bidrar til å frigjøre det testosteronet som allerede er bundet i kroppen.

Prøv to måneder for kun 99 kroner (vanlig pris 498 kroner) – ingen bindingstid

Ny forskning: Menneskelige testosteronverdier økte med 46 prosent

Test ditt energinivå! AMS (Aging Males Symptoms scale) er den mest brukte metoden for å måle helserelatert livskvalitet og symptomer på aldersendringer hos menn. Testen inneholder 10 spørsmål som er enkle å besvare. En lav score betyr ikke nødvendigvis at du trenger behandling, men gir deg et hint om at du kanskje bør gjøre noe med testosteronverdiene dine.

Ta testen her