Fiji tilbyr øde strender, krystallklart hav og en helt egen ro! Foto: Mark Snyder

 

Fiji tar øyhopping til et nytt nivå. Tenk hvite strender, frodige øyer og palmesus. Du kan våkne opp på en ny paradisøy hver dag, og samtidig være så langt unna hverdagen det er mulig å komme. Dette er flashpacking for voksne.

Skal du først reise på eksotisk ferie, er det viktig å velge riktig destinasjon. Fiji lever opp til alle forventningene du har om tropisk strandliv og urørte strender – uten å måtte gå på kompromiss med komfort. Av landets mer enn trehundre øyer er det bare hundreogti som er bebodde. Dette er øygruppen som passer for deg som virkelig vil skumme fløten av Stillehavet.

Bittesmå øyer uten masseturisme lokker til seg dem som ønsker en helt spesiell opplevelse

Lyden av solskinn

Start dagen med et friskt morgenbad fra rekka, eller nyt frokosten med tærne i sanden. Fiji er en destinasjon som skjemmer bort sine besøkende, uten å miste sin egen identitet slik mange andre eksotiske øygrupper gjør. På Fiji får du i pose og sekk. Levende kultur og yrende undervannsliv. Tropiske strender og Instagramvennlige solnedganger. Palmesus og luksus. Og akkurat når du trodde at ferien ikke kunne bli bedre, så ønskes du velkommen med et rungende «Bula!». Det betyr egentlig «hei», men sies med så stor innlevelse at det det høres ut som lyden av solskinn.

Reiseforslag: Autentiske Fiji

Avslappet luksus venter på deg på Fiji.

Hvilke øyer skal du velge?

Den gode nyheten er at du slipper å velge øy selv. Med mindre du vil studere geografi i månedsvis før avreise, så kan du stole på at det finnes gode arrangører har som håndplukket de vakreste øyene for deg. Alt du trenger å gjøre er å troppe opp med nok badetøy i kofferten, og solfaktor femti på nesa. Om du velger å øyhoppe med båt eller helikopter er opp til deg – mulighetene er nærmest uendelige.

Reiseforslag: Cruise og strandliv på Fiji

Med et cruise får du med deg flere av verdens vakreste øyer.

Mamanuca og Yasawa – bo i en filmkulisse

Manges Fiji-favoritt er Mamanuca-øyene. De har vært kulisse for en rekke realityserier som «Robinsonekspedisjonen», og da Tom Hanks strandet på en øde øy i filmen «Cast Away», skjedde det på øya Monuriki, som også er en del av Mamanucaøygruppen. Andre holder en knapp på Yasawaøyene. Her finner du ikke en eneste minibank eller butikk, bare strålende vakker natur – både over og under vann. Her har man lykkes i å bevare korallrevene, og de er et kaleidoskopisk univers med bordkorall, soppkorall, tornekorall, hjernekorall, lærkorall og magisk korall, for å nevne noen. Glem ikke dykkemaske!

Reiseforslag: Eksklusive Fiji

En regnbue av farger finnes like under havoverflaten.

Fijieffekten

Det skjer noe med deg når du er turist på Fiji. Sakte, men sikkert går du over til «Fijitid», som er en velsignet modus der du glemmer omverdenen. Øyhopping har en helt egen effekt, der det eneste som betyr noe er reisefølget ditt og akkurat den øya du befinner deg på i øyeblikket. Det høres kanskje enkelt ut, men vi vet alle hvor vanskelig det kan være å tvinge bort alle andre impulser. Som å sjekke Facebook eller aksjekurser. På Fiji skjer det helt naturlig.

Reiseforslag: Fijis perler

Senk skuldrene og still inn hodet på Fijitid!

Romantisk øyliv i en av verdens vakreste laguner

Har du muligheten til å oppleve øya Vatoa med kjæresten din, så grip den for alt den er verdt. Øya kalles også for Turtle Island, og ligger ytterst i Yasawaøyene. Men hvorfor akkurat Turtle Island, når det finnes over trehundre andre øyer å velge mellom, tenker du kanskje? Fordi øya ligger i Nanuya Levu – Den blå lagunen – som du kanskje husker fra filmen med samme navn? Dette regnes som en av verdens vakreste laguner, og her finner du bare fjorten villaer der dere fort føler dere som Brooke Shields og Christopher Atkins i filmklassikeren (som dere selvsagt må se igjen før avreise). Maken til drømmedestinasjon for romantikere skal man lete lenge etter!

Reiseforslag: Paradiset Fiji

Vi kan hjelpe deg med å arrangere det perfekte bryllup i paradis. Foto: Mark Snyder
Velkommen til Fiji! Vi garanterer at du kommer til å trives her.