9 flotte bygg med 150 leiligheter fordelt på 2-, 3- og 4-roms skal stå klart på bryggekanten i Gressvik, kun en fergetur fra Fredrikstad sentrum.

Bak prosjektet Bruket Brygge står Bakkegruppen som eier 50 prosent av prosjektet i samarbeid med SPG, Scandinavian Property Group, som har de resterende 50.

Bakkegruppen, som har markedsført prosjektet, har siden 2003 drevet boligutvikling i store, sentrale deler av Østlandet unntatt Oslo. Langs hele E6-aksen med «avstikkere» har de jobbet «under radaren» hva angår tomtekjøp og prosjektutvikling i tidlig fase.

– Selskapet har opparbeidet seg et meget godt renomme blant grunneiere og meglere, noe som gir betydelige fordeler i mange sammenhenger, og som til slutt gir oss rom for å utvikle prosjekter til hele bredden i markedet innenfor det geografiske området vi skal være. Fredrikstad er et område som vi har over tid sett utviklet seg positivt, og nå var også tiden inne for å satse på et konkret prosjekt, sier Adm. dir og eier Morthen Bakke.

Flott arkitektur og vanvittig beliggenhet

En gratis fergetur på 5 minutter tar deg rett inn til Fredrikstad sentrum. Båten går hver halvtime hele dagen, og er rett og slett ganske romantisk.

Bruket Brygge i Gressvik har vært et spennende prosjekt å jobbe med fra starten. Boligene er plassert helt på bryggekanten i fantastisk flotte omgivelser. Det er sentralt samtidig som det er rolig, og så er jo leilighetene i seg selv selvsagt av høy standard. Her er det vannbåren gulvvarme, hvitevarer inkludert, fine oppganger og flotte grøntarealer, sier megler i Sem&Johnsen, Tom Blixmark.

Arkitektene i Meinich Arkitekter AS fikk en spennende oppgave i fanget da dette prosjektet dukket opp. Og de har ikke latt sjansen gå fra seg til å tegne bygg som representerer historie og modernitet på en og samme tid.

– Vår oppgave var å konkretisere og formgi tankene fra reguleringen til konkrete hus, dele dem inn i leiligheter og planløse en rekke leilighetsvarianter. Resultatet ble et variert tilbud, store og små, og over ett eller to plan. Boligene har den kvalitet at de er i hovedsak sydvendt, og de fleste med både kontakt mot elven i øst, og aftensol i vest. Med referanse til historien for området, har det vært et poeng å skape et hyggelig og moderne trehusmiljø. Med en enhetlig identitet og palett, men allikevel variert og med individuelle trekk for hvert enkelt hus. Ingen av dem er like, men det er allikevel ingen tvil om at de hører sammen. Studio Oslo Landskapsarkitekter har formet utearealene, og utviklet gangveier, plasser og bryggepromenaden til fine steder å være, forklarer arkitekt Are Meinich.

Se prospektet her!

Bolig og fritidseiendom i ett

– Husene, og ikke minst beliggenheten, gjør at hele stedet får en slags fritidsfølelse. Her kan du bo godt, praktisk talt på bryggekanten, og samtidig gjøre en god investering. Jeg tør påstå at dette er en vanvittig god investering, sier Blixmark.

Bruket Brygge er et lokalt «high-end» prosjekt, men som allikevel må ha et prisnivå til å treffe markedet godt. Vi brukte derfor tiden godt – og i tett samarbeid med opprinnelige grunneiere, til å gjøre solid analyse før tomten ble kjøpt. Denne prosessen brukte vi store deler av 2017 til. Bruket Brygge hadde jo den fordelen av å ha fått en god reguleringsplan i bunn – utført av opprinnelige grunneiere med rådgivere, forklarer Morthen Bakke.

Prosjektet har siden vært gjennom en grundig detaljprosjektering basert på grundig markedsanalyse, som i sin tur har endt opp med et prosjekt som for salgstrinn 1 traff midt i blinken. Arkitektur, beliggenhet og stor variasjon i leilighetsstørrelser er hovedårsaken til suksess så langt. Videre har det ikke vært tilbudt slike leiligheter med nevnte kvaliteter i Gressvik noen gang, og da er det svær mange som gikk og ventet på dette prosjektet. Det var rett og slett ett oppdemmet behov.

Prosjektet egner seg også godt for de som vil selge både hytta og huset, etter som du får litt «alt i ett» på Bruket Brygge, og er noe som vi har erfart tidligere, men som ikke alle tenker på.

Meld din interesse her! Nå slippes enda et nytt byggetrinn!

Bruket Brygge
Området ligger på Gressviksiden ved Vesterelva nær Fredrikstad sentrum.
Tømmerfløting på Glomma har lange tradisjoner og sagbrukstiden har vært viktig for Fredrikstad by og områdene rundt. Det var sagbrukene og de tilhørende virksomhetene som skapte den moderne handelsbyen Fredrikstad. Dette ga også opphav til lokalsamfunn langs elven som for eksempel Gressvik.
Græsvig Brug – som det da het – ble startet rundt 1860 med en av distriktets første dampsager, og sysselsatte på det meste rundt 600 mennesker. Dette var i sin tid en av Skandinavias største og mest moderne treindustribedrifter.
Nå skal området gjenoppstå i en helt ny form. Her bygges det 150 urbane familieboliger med en fantastisk beliggenhet langs elvebredden. Man blir minnet om stedets ærverdige fortid ved at det blir brukt tømmer og treverk som fasademateriale i de nye byggene som reises, der den stolte industrieventyret engang sto.