Vacheron Constantin Traditionelle

 

Drømmer du om å kjøpe deg en ny klokke, men er usikker på hvilken du skal velge? Da kan det være greit å lese disse rådene fra daglig leder i Urmaker Bjerke, Halvor Bjerke.

Det handler om å handle klokken av noen du stoler på!

– Det skal føles trygt å kjøpe ny klokke, sier Bjerke.

Det finnes mange useriøse aktører som kan gjøre det vrient for kunden forteller Bjerke. Det lønner seg derfor å bruke fagfolk og å handle av en autorisert forhandler.

Det er ikke alltid så lett å vite for en kunde. Selv for fagfolk finnes det kopier som er så bra at det kan være vanskelig å gjennomskue den ved første øyekast. Det vil derimot fort komme for en dag, da kopier aldri varer like lenge eller tåler like mye som en ekte klokke.

Deretter bør du tenke over hva skal du bruke klokken til.

– Er det et ur som skal brukes hver dag, skal det brukes til sport- og fritidsaktiviteter eller spesielle anledninger hvor det passer med et finere dress-ur?

Cartier Drive 12 er perfekt til dressen.

For dem som driver mye med sport, kan det i tillegg være greit å ha en klokke som er vanntett ned til minst 100 meter, siden både svette og fuktighet kan påvirke klokken hvis det trenger inn i selve verket. Her er det ikke dybden som er avgjørende, men derimot trykket klokken utsettes for når man for eksempel stuper ut i vannet eller bare bader vanlig. Temperaturforskjellene og vannets kraft i et vanlig boblebad er også hard kost for et armbåndsur, så hvis du er av dem som alltid har på seg klokken, bør du vurdere å kjøpe en solid sportsklokke som tåler et trykk på minst 10 atmosfærer (10 ATM tilsvarer 100 meters dyp). Hvis man driver mye med sport, er det dessuten lurt å velge en klokke med gummirem eller lenke, siden skinnremmer lettere blir ødelagt av svette.

Dykkerur må tåle dykk på 300 meter eller mer. Det er dessuten viktig å kunne lese av tiden raskt når man er under vann. Dette er nok en grunn til at dykkerur gjerne er større enn andre klokker, både når det gjelder tykkelse og diameter.

Det neste du bør spørre deg selv er hva du har fra før.

IWC Da Vinci Automatic

Kanskje du vet hva du liker og ofte ender opp med å kjøpe flere klokker som kun passer til ett bruksområde? Husk at ulike klokker passer til ulike situasjoner. Skal du i selskap kan det ofte passe med en pen selskapsklokke. Er du glad i klokker kan det være lurt å bygge seg opp en samling av ur som passer godt til ulike anledninger. Hverdagsklokker, sportsklokker og selskapsklokker dekker helt ulike behov og har ulike kvaliteter.

Mange finere dress-ur kombinerer eleganse med merkets historie, dette er klokker som vil være like pene og riktige på håndleddet i flere tiår. Her kan man gjerne velge et enkelt, klassisk ur med skinnrem. Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin og Breguet tilbyr flere flotte tidløse dress-ur.

Den gode følelsen

Den emosjonelle delen er selvsagt viktig, fordi det er du selv som til slutt avgjør hva som er viktig og riktig verdi. Klokken skal vare lenge. Kanskje du vil at noen andre skal overta den etter deg? Det er som Patek Philippe sier: Du eier ikke et Patek-ur – du tar vare på det til neste generasjon.

Våren er tiden for klokker

Skal du følge med på nye klokkeslipp er det stort sett rett før og etter sommeren de fleste nyhetene kommer i butikk. Noen få kommer ikke til våre butikker før året etter, men dette gjelder altså bare et fåtall.

Se flere nye klokker hos Urmaker Bjerke!

Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.