Tudor har i flere år hatt en enorm suksess med den sporty Black Bay kolleksjonen. Designet bærer også mye historie i seg, helt tilbake til femtitallet da de første dykkerklokkene ble lansert. Det er også spennende å se at samarbeidet og posisjoneringen mellom Tudor og Rolex blir mer tydelig, det vil sannsynligvis bety mange interessante klokker i fremtiden.

Black Bay GMT er et eksempel på at relasjonene mellom Tudor og Rolex eksisterer, og Tudor hevder at det er snakk om en gruppe-lansering som skal sørge for full dominans til de to merkene i GMT-segmentet. Black Bay GMT med sin tofargede bezel i «Pepsi»-design kan også sees som en forholdsvis utilslørt hyllest til storebror Rolex GMT Master. Det er likevel grunn til å understreke at Black Bay GMT også isolert sett er en klokke som har egne kvaliteter, og som skiller seg ut med et tiltrekkende «vintage-look». Urverket er Tudor sitt eget og designet spesielt med tanke på GMT-funksjonen. Black Bay GMT er i det hele tatt en flott nyhet fra Tudor som gjør det enkelt å holde orden på to tidssoner. Klokken kommer med naglet lenke i stål, skinn- eller tekstilrem.

Black Bay Fifty-Eight er en nyhet i kolleksjonen og den kommer med et virkelig særpreg. Størrelsen er på 39 millimeter og med det et alternativ til de større dykkerurene. En av årsakene til den beskjedne diameteren er at modellen legger seg tettere opp til originalen fra 1958. Klokken er også slankere enn de andre modellene i Black Bay-serien, og bygger mye mindre på håndleddet. Fifty-Eight har et helt nyutviklet inhouse urverk, den flotte stålklokken har et nostalgisk preg og du kan velge mellom en naglet lenke, skinn- eller tekstilrem.

 

 

Black Bay 32 er enda en av årets nylanseringer i Black Bay kolleksjonen, og med denne modellen er målgruppen kvinnelig. Det er likevel først og fremst størrelsen som er rettet mot slankere håndledd. Klokken er elegant og sofistikert, men samtidig har den et robust og solid uttrykk. Black Bay 32 er en sportsklokke som har sine tydelige røtter i historien til Tudor, men designet er raffinert nok til å takle både fest og hverdag. Black Bay 32 kommer med lakkert ur¬skive i enten sort eller blått, og med enten lenke, skinn- eller tekstilrem. Black Bay 36 og 41 oppdateres også og får blå ur-skive.

Tekst: Kristian Haagen

 

Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.