Det er mange som har en skjult gullgruve hjemme. Visste du at Bjørklund prissetter og kjøper gullet av deg?

Bjørklund Gullbørsen finnes i alle Bjørklunds butikker over hele landet. Som Norges største klokke- og smykkekjede gjør det Gullbørsen til et trygt og sikkert sted å selge ditt gull.

Gullprisen varierer konstant. For å finne ut hvor mye gullet ditt er verdt kan du gå til en Bjørklund butikk og levere det inn. Da vil butikken sørge for at det blir sendt trygt til vurdering på verkstedet. Så fort det har blitt vurdert vil du som kunde motta en mail med informasjon om vekt, pris og hva du får utbetalt. Når du mottar denne mailen er pengene på vei til din konto.

Du kan til og med sende gull med stener som du kan få sendt tilbake hvis du ønsker det. Stenene blir plukket ut og returnert. Disse kan ikke settes verdi på, men du får de gjerne tilsendt i posten til en kost av 89kr. Dersom noe er uekte har du valget om å få dette sendt i retur også. Her gjelder samme kost på 89kr for retur.

I Norge er det mange som har gammelt gull liggende i smykkeskrin og skuffer. Enten det er ødelagte smykker eller ringer og armbånd som har blitt for små, eller gammelt arvegull som ikke lenger brukes.

Er du en av dem som ikke synes du kan selge arvegull du ikke bruker? Husk at det kan være vel så hyggelig med et nytt smykke som du bruker ofte også! Eller hva med en ferie eller noe annet du, eller noen du er glad i har ønsket seg?

Har du slikt liggende kan du levere det inn til en Bjørklundbutikk nær deg, få det vurdert og få penger direkte inn på konto.

 

FAKTA OM GULL
• Karat er måleenheten for finheten av gull. 999/1000 deler er den høyeste og tilsvarer 24 karat. I Norge er det mest vanlig med 585/1000 som tilsvarer 14 karat. 585/1000 betyr at det er 585 gram av totalt 1000 gram som er rent gull.
• Alt gull som er solgt i Norge er stemplet med finheten på gullet. Normalt er dette stemplet 585 som tilsvarer 14 karat gull. I andre deler av verden forekommer det også at de er stemplet med karat, for eksempel 14k. En gyllen regel er at alt ekte gull er stemplet på en av disse to måtene.
• Gull var et av de første metallene som ble bearbeidet av mennesker. På grunn av at det forekom i ren og naturlig form var lett å bearbeide og hadde et vakkert og holdbart utseende.