Vacheron Constantin har en uavbrutt produksjonshistorie som strekker seg helt tilbake til 1755, og kvalifiserer med det til en plass helt i den ypperste klasse både når det gjelder erfaring og tyngde. I 2018 bruker produsenten den lange erfaringen ikke bare til å skape nye modeller i eksisterende kolleksjoner, men også til en helt ny kolleksjon som henter inspirasjon fra den rike historien til selskapet.

Fiftysix er den nye kolleksjonen som består av tre nye klokker som alle kommer i to varianter, enten stål eller rosé gull. Til tross for at Fiftysix er oppkalt etter et årstall som ligger flere tiår bak oss og har detaljer som er inspirert av en eldre modell fra nettopp 1956, så representerer kolleksjonen noe helt nytt. Det er også grunn til å applaudere at Vacheron Constantin tilbyr alle modellene, både den enklere Self-Winding og de de mer kompliserte Day Date og Complete Calendar, i både gull og stål. Det gjør de vakre klokkene tilgjengelige også for alle som ikke har et ubegrenset budsjett.


Self-Winding kommer med et urverk fra samproduksjonen til Richemont, mens Day Date og Complete Calendar har komplikasjoner som blir gjort mulig av inhouse urverk. Alle klokkene i Fiftysix-kolleksjonen er automatiske.

Overseas Dual Time er en nyhet i den sporty Overseas-kolleksjonen som ble lansert i oppdatert versjon i 2016. Den nye Dual Time gjør akkurat det navnet indikerer, nemlig at du kan stille klokken slik at du har oversikt over tiden både lokalt og hjemme. De forskjellige tidssonene regulerer du via kronen, og på den flotte urskiven finner du også en natt og dag indikator. Dual Time har den karakteristiske bezelen som har hentet sin inspirasjon fra Malteserkorset som vi kjenner igjen fra de oppdaterte Overseas-modellene. Klokken er på grunn av sin konstruksjon svært motstandsdyktig mot magnetisme.
Dual Time kommer enten i gull med sølvfarget urskive eller i stål som gir deg valget mellom blå og sølvfarget urskive. Som alle de andre modellene i kolleksjonen kommer den automatiske klokken med både lenke, gummi- og alligator skinnrem. Remmene skifter du raskt, enkelt og uten verktøy med det smarte «quick change»-systemet.

Tekst: Kristian Haagen
Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.