Mange forbinder Breguet med tourbillon, slanke klokker og luksuriøse urskiver. Det er lett å glemme at Breguet også har en sporty side, og lager en rekke klokker inspirert av luftfart og det maritime, både på og under havets overflate. Det er særlig det sistnevnte som har stått i fokus for Breguet når det lanseres en helt ny serie i den populære Marine-kolleksjonen.

Marine 5517 og Marine Chronograph 5527 er to av de mest oppsiktsvekkende modellene i kolleksjonen. De er interessante også fordi Breguet for første gang i Marine-serien har tatt i bruk titan. Titan er i seg selv et spennende materiale som har mange gode egenskaper, og i Grade 5 som Breguet benytter er titan ikke bare lett, men også svært hardt. Det kan pusses til samme polerte finish som stål, men er i tillegg mer motstandsdyktig mot slitasje og ikke minst er det svært behagelig på armen. De to nye modellene fra Breguet kommer med en vakker gråbrun urskive og rem i enten skinn- eller gummirem i versjonene som har urkasse i titan. Den flotte utførelsen av foldespennen i titan er verdt et studie i seg selv. Begge modellene kommer også i rosé eller hvitt gull, og med de samme mulighetene for å velge enten skinn- eller gummirem.

Reine de Naples 8908 er nyheten i kolleksjonen som har vært Breguets største suksess rettet mot kvinnelige håndledd. Den nye versjonen er ikke bare eksklusiv, men også en ganske så avansert klokke med månefase, indikator for gangreserve og glassbaklokk som gjør det vakre urverket synlig. Alt selvfølgelig utført i det ypperste håndverk. Reine de Naples 8908 kommer i hele seks forskjellige varianter. Klokken kommer i hvitt eller gult gull og har urskive som kombinerer sølvbelagt og håndgravert gull med perlemor. Det er også flere varianter av lenker og skinnremmer.

 

Tekst: Kristian Haagen

 

Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.