På 30 år har selskapet Uni Micro gått fra et kjøkkenbord i en vestlandsfjord til å ha kontorer over hele landet og omsette for over 100 millioner kroner.

Det startet med én mann og én idé i 1986. Stedet var Modalen, Norges nest minste kommune, nord i Hordaland. Hans Jørgen Neset hadde et ønske om å lage et økonomisystem som ville forenkle arbeidshverdagen til små og mellomstore bedrifter.

Med et datakurs fra militæret og utdannelse innen matematikk utviklet han et enkelt regnskapsprogram, og Uni Micro ble til. 32 år senere er selskapet en av landets ledende aktører innen økonomisystemer.

Det enkle regnskapsprogrammet ble utviklet videre, og tre år etter oppstart hadde Uni Micro 90 kunder, i dag brukes de av 7500 selskaper eller nærmere 40.000 brukere. I ni år jobbet Hans Jørgen Neset alene, i begynnelsen fra kjøkkenbordet hjemme, i dag har selskapet 110 ansatte. I 1999 åpnet de sitt første kontor utenfor Modalen, og nå er de etablert over hele landet.

Lær mer om Uni Micro her!

– Vi vokser fortsatt. Vi er fremdeles størst på Vestlandet, men den største veksten fremover vil trolig komme på Østlandet, forteller Jannike Neset. Hun kom inn i farens bedrift i 2010 og er administrerende direktør i selskapet.

– Det som er sikkert er at vi vil følge med og nyttegjøre ny teknologi hele veien. Vi bruker store ressurser på forskning og utvikling. Det har vært avgjørende for vår suksess, og det kommer det fortsatt til å være.

Jobber kontinuerlig med utvikling

Neset mener det er to kriterier bak deres suksess.

– Vi har hele veien investert i de ansatte og i teknologi. I vår bransje er vi avhengig å fornye oss og lage de smarteste løsningene.

Neset forteller at de alltid har hatt ansatte, som i likhet med gründeren, har hatt et genuint ønske om å skape og lage gode løsninger. De ansatte har også fått muligheten til å følge sine ideer, kreativitet og skaperlyst i prosessen fra ide til ferdig produkt.

– Vår visjon har alltid vært å ligge langt fremme teknologisk. Det gir engasjement og skaperglede når man får anledning til å sette seg inn i helt ny teknologi med fokus på hva som kan gi de beste løsningene for kundene, så det bruker vi mye ressurser på, sier hun.

Lanserte 100 prosent skybasert økonomisystem

Ved årsskiftet lanserte Uni Micro en 100 prosent skybasert løsning kalt Uni Economy. Ny teknologi gjør at flere prosesser automatiseres og at det blir mindre manuelt arbeid.

– Da kan regnskapsførere bruke mer tid på andre ting som for eksempel rådgivning, sier Neset.

Uni Economy er bygget på nyeste tilgjengelige teknologi. Aldri før har den teknologiske utviklingen gått så raskt og endringer kommet så fort.

Viktig å kunne integrere med andre systemer

Med skybasert økonomisystem kan man logge på hvor som helst og fra alle typer digitale enheter som nettbrett, mobil eller desktop Systemet vil gjøre det langt lettere for regnskapsførere å kommunisere med kunden og brukerne fordi det er tilrettelagt for chat og meldinger i systemet.

Uni Economy har et åpent og tilgjengelig API som gjør at det kan integreres med de fleste andre systemer og dermed gi kundene gode totalløsninger.

Neset sier det blir spennende å følge utviklingen fremover blant annet innenfor dette med automatisering, kunstig intelligens og robotisering

– Det som er sikkert er at vi vil følge med og nyttegjøre ny teknologi hele veien. Vi bruker store ressurser på forskning og utvikling. Det har vært avgjørende for vår suksess, og det kommer det fortsatt til å være. Vi er stolte av fortiden vår og gleder oss til årene som kommer.

Vil du vite mer om Uni Micro og deres nye løsning Uni Economy kan du lese mer her!