Landslagspausen er endelig over til glede for norske Premier League-fans. Runde 13 har mange gode og spennende oppgjør på programmet. Høydepunktet må nok sies å finne sted lørdag kl.18:30 med Londonderbyet Tottenham – Chelsea. Ellers er det viktige kamper for de seks øverste lagene på tabellen.

Kom i gang her!

Spill på langoddsen her!

Brighton – Leicester – Amex Stadium kl. 16:00

Brighton tar imot Leicester hjemme på Amex Stadium. Før helgens runde ligger vertene overraskende på en 12. plass, mens gjestene ligger på 10. plass. Brighton har vært gode på Amex Stadium, noe som kan gjøre det tøft for Leicester.

Brighton har klart seg bedre denne sesongen enn forrige sesong. Med en god form på hjemmebane med 3-1-1 kan det bli tøft for gjestene. De har blant annet slått Manchester United hjemme 3-2 noe som viser deres gode form på Amex. Hvis laget holder samme nivå, er det ingen grunn til at de skal rykke ned denne sesongen. Likevel sliter de noe mer på bortebane, men det er veldig svakt i bunnen av tabellen og det er til fordel for Brighton.

Før dagens oppgjør har hjemmelaget en del usikkerhet i mannskapet. Propper, Gross og Locodia er alle usikre til kampen mot Leicester. Derimot er Jahanbakhsh og Stephens definitivt ute, som ikke er noe voldsomt savn. Gross er nok den viktigste å få med, da han kan fungere fint i denne kampen. Laget fra kystbyen kommer fra et tap mot Cardiff i en rotete og svak kamp. Riktignok var det på bortebane, og vi skal ikke se bort fra at laget spiller bedre i denne kampen nå som den er på hjemmebane.

Gjestene Leicester har hatt noen kaotiske og triste uker etter helikopterulykken. Laget har stått samlet i den tunge stunden, og med landslagspausen har man fått litt tid til å legge dette bak seg. Kampen mot Burnley var riktignok ikke noe høydepunkt for Leicester. En kamp som må sies å huskes for den flotte markeringen av den avdødde eieren. Det har heller ikke hjulpet Leicester at dødballspesialist James Maddison er ute. I tillegg til Maddison, er også midtstopper Maguire ute. Ellers ingen nevneverdige spillere som er ute. Leicester står med 3-0-3 på bortebane, som viser varierende borteform. Selvfølgelig har de siste ukene påvirket laget, så vi er spente på om pausen har hjulpet «The Foxes» inn mot denne kampen.

I denne kampen kan alt skje. Pausen kan godt ha hjulpet Leicester såpass til å prestere godt mot Brighton. Likevel er det noe som tilsier at hjemmeformen på Amex tilfaller Brighton. Her kan alt skje, men vi gir en knapp fordel for Brighton til en odds på 2.65.

 

Everton – Cardiff – Goodison Park kl. 16:00

Everton tar imot Cardiff på Goodison Park lørdag kl. 16:00. Før lørdagens oppgjør ligger vertene på en 9. plass, mens laget fra Wales ligger på en 18. plass. Gjestene har hatt en tung sesong, og må snart snu trenden hvis de skal holde plassen. Likevel kan det bli tøft mot Everton som har et spennende lag under Marco Silva.

Everton har prestert veldig godt i perioder, men har også hatt en del varierende prestasjoner. De fikk med seg et sterkt poeng borte mot Chelsea i forrige runde. Står med 3 strake seiere på Goodison, men motstanden må sies å være av det enkle slaget. Samme må nok lørdagens motstander sies å være. Alt annet enn hjemmeseier er godt nok for Everton om de skal ha håp om å komme til Europa.
Før oppgjøret er det usikkert om lagets stjerne Sigurdsson kan spille. Ellers er det ingen nevneverdige spillere som er ute for hjemmelaget. Lagets store formspiller Richarlison scorte for Brasil i landslagspausen, og tar naturligvis med seg stor selvtillit inn i matchen mot Cardiff.

Gjestene på sin side kommer fra en hjemmeseier mot Brighton. Likevel har det ikke vært gode nok prestasjoner fra Cardiff og de kommer til å få det tøft hvis de vil å holde seg øverste liga etter årets sesong. Laget står med 2-2-8 på sine 12 spilte kamper, og kommer til å slite mot Everton i lørdagens match. Usikkerhet rundt lagets kaptein Sean Morrison, ellers ingen nøkkelspillere ute til kampen. Må sies å være et stort tap om Morrison ikke kan spille. Likevel kan de ha fått en boost fra seieren sist.

Det skal mye til at Everton ikke vinner denne kampen. Selv med Sigurdsson usikker til kampen, bør hjemmelaget vinne komfortabelt. Særlig med Richarlison i storform. Vi tror Everton vinner enkelt og greit og spiller på hjemmeseier til en odds på 1.38.

 

Fulham – Southampton – Craven Cottage kl. 16:00
Fulham står med kun én seier så langt i Premier League og har tapt sine siste syv kamper. Dermed ligger hjemmelaget sist på tabellen når de tar imot et Southampton som må sies å ha slitt så langt i årets sesong. Gjestene ligger på en 17. plass på sine 12 kamper. Dette er en kamp som må vinnes hvis de vil spille Premier League neste sesong.

Fulham satset tungt før sesongstart, og mange trodde de skulle etablere seg på øverste nivå. Dessverre for Fulham har ikke investeringen gitt de store resultatene som man hadde håpet på. I landslagspausen har Fulham skiftet manager og fått inn Claudio Ranieri. Spennende om han kan snu skuten for London-laget, for sesongen har vært katastrofal for Fulham. Om laget skal unngå nedrykk må noe drastisk skje. Før oppgjøret mot Southampton er det usikkert rundt Joe Bryan og Kevin McDonald. Ellers ingen andre skader å melde. Dermed bør Fulham stille toppet lag til lørdagens kamp.

Gjestene fra sørkysten har heller ikke hatt noe god sesong og de må heve seg hvis de skal unngå nedrykk, noe de bør klare med det mannskapet de har. Laget har mistet mange nøkkelspillere de siste årene, som selvfølgelig har hatt påvirkning på laget. Åtte poeng til nå for gjestene, og de står med 3 uavgjorte og 2 tap på siste fem kamper. Riktignok var tapene mot Chelsea og Man City. Sist match delte de poengene mot Watford hjemme, men kunne fort tatt med alle tre poengene. Til kampen mot Fulham er Bertrand ute, mens Lemina, Ings og Long er usikre. Om alle fire spillere er ute må nok det sies å være et gedigent tap for gjestene med tanke på at Ings er lagets toppscorer med fire mål.

Dette er en match som kan gå alle veier. Om Ranieri har fått nok tid på treningsfeltet til Fulham er ikke godt å si. Blir Lamina, Ings og Long klare til kampen eller blir det tøffe forfall for gjestene? Mye usikkerhet i kampen her som gjør at kampen kan gå alle veier. Usikkerheten veier tyngst og vi spiller heller på U til en odds på 3.15.

 

Manchester United – Crystal Palace – Old Trafford kl. 16:00

United har sett litt bedre ut i det siste, men er langt unna de beste i Premier League akkurat nå. Ligger før lørdagens match på en 8. plass med 6-2-4 på sine 12 kamper. Gjestene på sin side har hatt en fryktelig svak sesong, og må snart vinne om de skal være med å kjempe der man vil. Ligger på en 16. plass med 2-2-8 på sine 12 kamper.

Man United er ikke som det en gang var. Klubben som regnes som en av verdens aller største skal ha ambisjoner høyere enn 8.plass. De røde djevlene ligger hele 12 poeng bak naborival Man City. Ikke godt nok for seiersvante Man United. Det er fortsatt mye på spill for vertene, og de henger fortsatt med i kampen om topp fire. Likevel ser det tøft ut for hjemmelaget å nå topp fire sånn som prestasjonene har vært denne sesongen. Mange trodde at seieren mot Juventus ville gi laget et løft mot Man City. Derimot var det tilbake til defensive takter og laget leverte en svak kamp.
Vertene har en del usikkerhet i laget. Luke Shaw er definitivt ute til kampen med suspensjon. Usikkerhet rundt de offensive spillerne Martial, Pogba, Lukaku og Rashford. Til kampen bør nok Martial og Pogba være klare.

Gjestene fra London står uten seier på sine syv siste kamper. Dermed er Palace inne i en tung periode, og det blir ikke enklere for Roy Hodgson å møte Manchester United. Har problemer med å se at det skal snu for gjestene. Riktignok er det positivt for Palace at de scorer en del mål. Dessverre har de defensive problemene vært utslagsgivende for laget. Om Hodgson har fått brukt landslagspausen godt nok blir spennende å se. For det har de virkelig trengt. Blir ikke bedre av at størsteparten av forsvarsrekken er usikker til denne kampen. Wan-Bissaka, Sakho og Tomkins er alle usikre. Skal få det tøft om den trioen ikke rekker matchen.

Kun seier er godt nok for Mourinho. Tror hjemmelaget skal ha få problemer med å slå gjestene fra London. Spiller derfor en H til en odds på 1.37.

 

Watford – Liverpool – Vicarage Road kl. 16:00

Spennende kamp i engelsk Premier League. Hjemmelaget har vært en positivt overraskelse i årets sesong og ligger på en 7. plass med 20 poeng. Liverpool på sin side ligger på 2. plass, og vinner uten å imponere stort.

Watford har vært en fornøyelse å se i årets sesong. Laget som ble tippet i bunnen av ekspertene før denne sesongen, har til de grader motbevist disse eksperttipsene. Kommer til oppgjøret mot Liverpool med to fryktelig matcher. Var heldig som klarte ett poeng borte mot Southampton sist runde. Blir spennende å se om laget klarer å heve seg mot Liverpool etter disse prestasjonene.

Før kampen er Janmaat fortsatt ute med skade, mens det er usikkerhet rundt Hughes. Dermed bør Watford stille et offensivt lag, men skal få det tøft mot et av ligaens beste forsvar.

Gjestene på sin side har enda til gode å tape i årets sesong. Selv om det ikke har blitt noe tap til nå betyr det ikke at prestasjonene har vært på topp. Likevel har de tatt mer poeng i år sammenlignet med i fjor. Er noe annerledes med Liverpool-laget i år enn hva de viste i fjor. Salah trenger litt flere sjanser for å score, Firminho leverer lite målpoeng og Mane har duppet litt i det siste. Tror det snur for Liverpool i de kommende kampene og at vi får se hvilke kvaliteter laget har.  Av skader er det kun langtidsskadde Chamberlain som er ute, ellers er det usikkert om Henderson spiller.

Spennende kamp der Watford fint kan by Liverpool på problemer. Ser ikke noe grunn til at problemene skal være såpass store at Liverpool ikke drar i land alle tre poengene. Spiller derfor på B til odds 1.47.

 

West Ham United – Manchester City – London Stadium kl. 16:00

Man City er fullstendig overlegne om dagen. Det er en fornøyelse hver gang de går ut på banen, og leker seg til seier. Hjemmelaget derimot er på bedringens vei, men er ikke helt friskmeldt enda.

West Ham investerte bra på overgangsmarkedet før sesongen. Dessverre for London-laget har de bare delvis fått betalt for dette. Ligger før oppgjøret på en 13. plass med 3-3-6 på sine 12 kamper, som er mindre enn forventet. Til hjemmelagets forsvar har mostanden vært av det vanskeligere slaget. Bør vinne en del i et lettere kampprogram som kommer. Offensivt er det mye spennende på gang. Særlig med Arnautovic skadefri og i form ser det giftig ut. Riktignok skal de slite mot Man City. Hammers har mange skader i troppen. Viktige spillerne som Yarmolenko, Snodgrass, Wilshere, Sanchez og Lanzini er alle ute til oppgjøret.

Man City er helt overlegne om dagen. Gjør spillet til en lek, særlig mot dårligere motstand. Skal få det relativt enkelt mot West Ham og det blir spennende å se hvor mange mål de scorer i denne matchen. I tillegg blir det spennende å se hvilket lag Guardiola stiller med, med tanke på Champions League til uken. På skadefronten er det ikke mye nytt å bekymre seg over utenom Mendy. Ble operert i pausen, og bør være tilbake om noen uker.  Bernardo Silva fikk en kjenning, men bør være raskt tilbake.

Kommer som et sjokk hvis City taper dette her. Vi tror på en ny målrik match for serielederen med mindre Pep kommer med fullstendig B-lag. Her er det klink B til en odds på 1.23.

 

Tottenham – Chelsea – Wembley kl. 18:30

Londonderby og rundens storoppgjør avslutter en fantastisk lørdag med fotball. Her blir det mye drama og spenning helt til siste minutt.

Tottenham ligger på en 4. plass før oppgjøret mot naborivalen. Sesongen har vært preget av skader for hjemmelaget. Har mye ettmålsseiere i det siste, noe de bør forandre på om det skal gi trygghet i laget og supporterne. Har mye på gang, men ikke helt funnet toppformen. Har også viktig kamp til uken i CL og kjemper om avansement der. Om de skal ta steget inn og for alvor melde seg på i kampen om topp fire bør Chelsea slås. Kan se utfordrende ut med tanke på at Rose og Vertonghen definitivt er ute, samt Trippier og Sanchez er usikre.

Gjestene, Chelsea, har sett solide ut denne sesongen med trener Sarri. Spennende trener som har vært et friskt pust for både Chelsea og Premier League. Står for en offensiv fotball, og har fått ut det beste av Hazard. Nettopp dette kan gi utfordringer for Spurs. I tillegg til offensive forbedringer har også Chelsea fremstått bedre defensivt denne sesongen. Svak kamp sist mot Everton, men bør heve seg til denne kampen. Lite å melde på skadefronten hos Chelsea, der Kovacic er eneste usikre. Interessant å følge med på hvor lenge Chelsea holder følge med de to andre topplagene. Skal gjestene gjøre det må de vinne her.

Vanskelig å spille på storoppgjør som denne da alt kan skje. Mye spiller inn i slike kamper. Chelsea har sett bedre ut enn Spurs så langt denne sesongen, noe oddsen tilsier. Kan fort ende opp med U etter masse drama og kort. Likevel prøver vi på en B til en odds på 2.45.