CEO Mona Jostedt i folkefinansieringsselskapet PERX. Foto: Marian Jade

I likhet med delingsøkonomiens inntog i andre markeder, er det en sofistikert digital plattform som gjør folkefinansiering av forbrukslån mulig.

 

Airbnb, Uber, Nabobil – de kjente plattformene i delingsøkonomien tilbyr både revolusjonerende funksjonalitet og høy grad av brukervennlighet for tilbyder og kunde. Slik er det også innen delingsøkonomien for penger, bedre kjent som folkefinansiering.

I PERX, som er landets første plattform for folkefinansiering av forbrukslån, har vi gjort det enkelt, trygt og lønnsomt å være både kunde og investor. Denne artikkelen viser hvor enkelt du kommer i gang som investor – og gir deg et par råd på veien.

  1. Gå til PERX.no og opprett brukerprofil
  2. Sett inn penger på klientkonto
  3. Velg din risikoprofil (høyere risiko = høyere rente)
  4. Fordel lån (se råd under)
  5. Følg med på dine investeringer på nettsidene til PERX
  6. Motta renter og avdrag til din konto
  7. Motta rapportering fra PERX

– Også du som investor kan påvirke din egen risikoprofil. Det kan du gjøre på to måter. Den ene er å bestemme hvilken kredittscoreklasse du ønsker på dine låntakere. Jo lavere score, desto høyere risiko. Høyere risiko er forbundet med både høyere avkastning, men marginalt større fare for tap, forklarer CEO Mona Jostedt i PERX.

Bli med på folkefinansiering og få økt avkastning på sparepengene dine!

Den andre måten å påvirke egen risikoprofil på, er å velge hvor mange låntakere ditt innskudd skal spres på. Flere låntakere reduserer risiko for tap.

– Når lånene er formidlet gjennom PERX, kan du følge med på utlån, renter og avdrag på dine sider. Løsningen er bygget på en anerkjent plattform som brukes av en rekke banker, blant andre ABN Amro og Rabobank, sier Jostedt.

Avdragene innbetales ikke til PERX, men til en nøytral tredjeparts klientkonto – den samme som du  satte inn pengene på til å begynne med.

Bli med på folkefinansiering og få økt avkastning på sparepengene dine!