I 2018 fyller IWC 150 år, og den populære klokkefabrikanten har ikke tenkt å la en slik anledning gå forbi i stillhet. Mange av modellene fra IWC, både de mest populære og de mest ikoniske, lanseres med enten spesialdesignede urskiver, nye urverk eller i noen tilfeller nye funksjoner. Det er snakk om hele 27 nye modeller som hører med til IWC 150th Anniversary Jubilee Collection.

Pallweber er en nyhet fra IWC, og det er aller første gang IWC lanserer et armbåndsur med «jumping»-funksjon. Det betyr at timer og minutter vises med roterende skiver og ikke visere. Dette er inspirert av, og sannsynligvis også en hyllest, til Pallweber-lommeuret fra 1884. Klokken er forholdsvis stor, med en diameter på 45 millimeter, og er bygget rundt et manuelt urverk som har en gangreserve på 60 timer. Denspesielle og elegante klokken kommer i stål med en blå urskive, eller i platinum eller gult gull med en hvit urskive. Alle versjonene av Pallweber kommer med en luksuriøs rem i alligatorskinn fra italienske Santoni.

 

Portugieser Hand-Wound 8 Days er nok en klokke som med sin hvitlakkerte urskive gir et lite nikk tilbake til gamle lommeur. Denne vakre jubileumsmodellen har blå visere, en klassisk og enkel urkasse i stål og rem i alligatorskinn fra Santoni. Klokken må du trekke opp manuelt, men gjennom baklokket i glass kan du se indikatoren som viser hvor mye av den hele åtte dager lange gangreserven som gjenstår. Du kan selvfølgelig samtidig beundre det flotte urverket. Hvis dette høres fristende ut så er det greit å vite at IWC kun lager 1000 Portugieser Hand Wound 8 Days.

 

Portugieser Chronograph Edition «150 Years» er som navnet indikerer også hentet fra den store jubileumskolleksjonen. Dette er en toppdatert utgave av den populære og etterspurte Portugieser Chronograph. Klokken er nydelig balansert og har et nær sagt perfekt forhold mellom størrelse og design på urskiven. Det er ikke bare utenpå klokken er oppgradert, den kommer også med et nytt og nydelig dekorert urverk synlig gjennom glasslokket på baksiden. Klokken kommer i to versjoner, begge i stål, en med lakkert blå urskive og rhodiumbelagte visere og en med blå visere og en hvit lakkert urskive. IWC har begrenset produksjonen og det finnes bare 2000 av hver modell.

 

Tekst: Kristian Haagen

 

Urmaker Bjerke

Familieeid selskap etablert i 1923

Tre butikker:
– Karl Johansgate 31, Oslo
– Nedre Slottsgate 11, Oslo
– Torgallmennningen 9, Bergen

Nettbutikk 

Merker:
Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, IWC, Hublot, Omega, Cartier, Panerai, Bulgari, Tudor, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell&Ross.